Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε ο οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

14 Απριλίου 2021 13:37
Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε ο οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, νοσηλεύεται στου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Πριν λίγες μέρες, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να νοσηλευτεί, ωστόσο από την προηγούμενη Κυριακή, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να τον διασωληνώσουν.

Την είδηση ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος βρίσκεται διασωληνωμένος στου «Παπανικολάου», έκανε γνωστή στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πνευμονολόγος και δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος διευκρίνισε ότι προχώρησε στη σχετική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου με την άδεια της οικογένειας.

Η είδηση αιφνιδίασε τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς στην έναρξη της συνεδρίασης είχαν ενημερωθεί απλώς ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν παρέστη για λόγους υγείας. Παράλληλα, διαβάστε για την «κατάρρευση» του συστήματος υγείας.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος των οικολόγων είναι διασωληνωμένος

Ποιος είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών, των Οικολόγων Πράσινων και των Πράσινων και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την "Οικολογία-Αλληλεγγύη".

Στο παρελθόν έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου (2009-12) και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων.

Ως ευρωβουλευτής ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου (2009-12) και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων. Mέλος της μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο. Ο μοναδικός που παραιτήθηκε στο μέσον της θητείας, λόγω εναλλαγής.

Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με την “Οικολογία – Αλληλεγγύη” (1998-2016), ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών (1989-1991), των Οικολόγων Πράσινων (2002-2016) και των Πράσινων.

Έχει οικολογική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, με ενεργό εμπλοκή στην ίδρυση, τη διοίκηση και τις δράσεις σημαντικών οργανώσεων, όπως της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής – Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. Θεσσαλονίκης (πρόεδρος 1978-82), της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (ιδρυτικό μέλος, 1982), του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία «Αντιγόνη» (ιδρυτικό μέλος, 1993), οργανώσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κ.α.

Έχει συμβάλλει σε σημαντικούς αγώνες και δικαστικές νίκες υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share