Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Γιάννος Παπαντωνίου: Νέα μπλεξίματα για τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ

Ο ίδιος μιλάει για πολιτική σκευωρία

12 Απριλίου 2021 21:49
Γιάννος Παπαντωνίου: Νέα μπλεξίματα για τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε νέους μπελάδες μπαίνει ο άλλοτε κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος πέρασε από το ανακριτικό γραφείο με συμπληρωματική απολογία σχετικά με τη σύμβαση των φρεγατών του Ναυτικού, μιλώντας για σκευωρία.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, περίπου ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του πέρασε και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων, για να ζητήσει προθεσμία για τις 22 Απριλίου προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Γιάννος Παπαντωνίου: Νέα δίωξη για τον κορυφαίο υπουργό του ΠΑΣΟΚ

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου» τόνισε σε δήλωση του ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω εδώ και τέσσερα χρόνια».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε «ευτύχημα» την κλήση σε συμπληρωματική απολογία τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, από την αρμόδια ανακρίτρια σημειώνοντας ότι «έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα».

«Το μόνο το οποίο ζητώ και το ζητώ επίμονα, είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οσα υπεστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς» κατέληξε ο κ. Παπαντωνίου.

Στις 22 Απριλίου έχουν οριστεί, εκτός από την συμπληρωματική απολογία του πρώην υπουργού, και των συγκατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός καλείται σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την “THALES NEDERLAND B.V.” που αφορούσε την σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Η νέα κλήση σε απολογία στον Γιάννο Παπαντωνίου εστάλη μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο. Το ζήτημα είχε προκύψει όταν οι δικαστές έκριναν πως στο κατηγορητήριο δεν περιγραφόταν με σαφή-ορθό τρόπο το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το «ξέπλυμα» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποφασίσουν εάν ο κατηγορούμενος έπρεπε να καθίσει το εδώλιο ή όχι. Η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία, τελικά, προσδιόρισε την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα κι όχι την απιστία που αρχικώς είχε αποδοθεί στον Γιάννο Παπαντωνίου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share