Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε καταφύγιο εγκαταλελειμμένων ζώων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων!

Ο πρωθυπουργός γνώρισε τα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο!

4 Απριλίου 2021 14:19
Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε καταφύγιο εγκαταλελειμμένων ζώων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο καταφύγιο για άστεγα και εγκαταλελειμμένα ζώα στην Ηλιούπολη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που εορτάζεται σήμερα (04/04).

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο, πολλά εκ των οποίων εκπαιδεύονται ώστε να υιοθετηθούν. Μάλιστα, ενημερώθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές στο καταφύγιο, το οποίο διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, και τους συνεχάρη για την αγάπη και τη φροντίδα που παρέχουν στα ζώα.

"Εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ήθελα να βρεθώ μαζί σας, να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και να συζητήσουμε, βέβαια, και για το καινούργιο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων 10 ημερών. Θα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα των ζώων συντροφιάς και ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν εκτενούς προεργασίας, σε συνεννόηση με όλους τους ενδιαφερόμενους, όμως προσβλέπει σε γόνιμη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά ανθρώπων της "πρώτης γραμμής" στα θέματα φιλοζωίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ένωσε με χαρά τη φωνή του με τους ανθρώπους του καταφυγίου όσον αφορά τις υιοθεσίες, προτρέποντας τους πολίτες να υποδεχτούν με στοργή αδέσποτα ζώα ως μέλη της οικογένειάς τους: "Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο", είπε. Παράλληλα, διαβάστε εδώ μια ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων - Πότε καθιερώθηκε

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share