Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Χρήστος Παππάς: Εκεί κρύβεται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής - Πέντε μήνες εξαφανισμένος

Πού εστιάζουν οι έρευνες;

29 Μαρτίου 2021 20:19
Χρήστος Παππάς: Εκεί κρύβεται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής - Πέντε μήνες εξαφανισμένος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί τα περισσότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην φυλακή, μετά τη σχετική απόφαση στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος, με τις Αρχές να αναζητούν ακόμη τον υπαρχηγό.

Ο ίδιος είναι εξαφανισμένος από τον Οκτώβριο το 2020, ενώ έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, εκτός από το γεγονός ότι ο Χρήστος Παππάς αναζητείται σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, οι Αρχές ερευνούν διαρκώς και την ύπαρξη μεθοδευμένου σχεδίου για την υπόθαλψή του στην Ελλάδα.

Χρήστος Παππάς: Εκεί εστιάζονται οι έρευνες για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται πως κάτι τέτοιο θα διευκολυνόταν από την καραντίνα και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς οι όποιες κινήσεις θα καλύπτονταν από το σκοτάδι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επιβεβαιώνεται η εκδοχή που θέλει τον Χρήστο Παππά να κρύβεται σε μοναστήρι της Σερβίας ή να είναι σε κάποια άλλη βαλκανική χώρα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατηρεί επικοινωνία με μέλη του ακροδεξιού μορφώματος που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού ή με άτομα του οικείου περιβάλλοντός του, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές για να μιλά μαζί τους.

Τα ίχνη του Χρήστου Παππά έχουν χαθεί από τις 22 Οκτωβρίου, που το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξεκίνησε η διαδικασία σύλληψης μελών της. Εκ των υστέρων όμως διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του την 1η Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων σε πόλεις της Γερμανίας, της Σερβίας και του Βελγίου, όπου διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share