Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Ο Χαρδαλιάς «άδειασε» τον Άδωνι στον Χατζηνικολάου - «Δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάπτιση»

Όλα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής

17 Μαρτίου 2021 15:16
Ο Χαρδαλιάς «άδειασε» τον Άδωνι στον Χατζηνικολάου - «Δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάπτιση»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη «άδειασε» εμμέσως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με όσα μετέφερε στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο και στον ρ/σ Realfm 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των ειδικών αδειών που προέκυψε με αφορμή την βάπτιση στην οποία ήταν νονός ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ χθες μετά την σχετική παραίνεση του υπουργού Ανάπτυξης, του κ. Γεωργιάδη, συνομίλησα και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και έχω το ρεπορτάζ. Συνομίλησα με τον κ. Χαρδαλιά και δεν υπάρχει ειδική άδεια. Είχε δίκιο ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής που είπε ότι δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάπτιση».

Και συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας πως «αυτό που έχει συμβεί στην περίπτωση της συγκεκριμένης βάπτισης είναι ότι ορισμένες βαπτίσεις και γάμοι που είχαν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, είχαν στείλει οι άνθρωποι προσκλήσεις και οργανώσει τα πάντα, πριν από την απόφαση της απαγόρευσης τέλεσης θρησκευτικών τελετών, ορισμένοι επικαλέστηκαν συγκεκριμένους λόγους για να πραγματοποιηθούν κανονικά. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα».

Χατζηνικολάου, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως υποστήριξε, στη συνέχεια, ο Νίκος Χατζηνικλάου: «Επανεξέτασε η πολιτική προστασία τα αιτήματα ορισμένων ανθρώπων, που είχαν ήδη ορίσει τις βαπτίσεις και οι οποίοι επικαλέστηκαν συγκεκριμένους λόγους, τα προσωπικά δεδομένα όμως δεν επιτρέπουν να ανακοινωθούν.

Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση επικαλέστηκαν λόγο υγείας της γιαγιάς του μωρού που θα βαπτιζόταν, η οποία διαφορετικά δεν θα προλάβαινε να το δει να βαπτίζεται. Μια πολύ βαριά περίπτωση ασθένειας και εκεί “λύγισε” η Πολιτική Προστασία αλλά με κάτω από εννέα άτομα στην εκκλησία».

«Υπήρξε άλλη περίπτωση όπου οι γονείς σκόπευαν να μετεγκατασταθούν σε άλλη χώρα και ήθελαν πριν φύγουν να έχει βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία το παιδί τους.

Επίσης εκεί επετράπη με κάτω από εννέα άτομα. Μια τέτοια περίπτωση για άλλους λόγους, όχι για αυτούς που ανέφερα, ήταν η βάπτιση στην οποία παρέστη με την ιδιότητα του αναδόχου ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν υπάρχει όμως ειδική άδεια», κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share