Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίθανη θεωρία Αθανασίου: «Για τους βιασμούς φταίνε οι σεξουαλικές επαφές ατόμων του ιδίου φύλου»!

Πρόκειται για τον Β' Αντιπρόεδρο της Βουλής

2 Μαρτίου 2021 20:45
Απίθανη θεωρία Αθανασίου: «Για τους βιασμούς φταίνε οι σεξουαλικές επαφές ατόμων του ιδίου φύλου»!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια απίθανη θεωρία εξέφρασε στη Βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος επεσήμανε πως για τους βιασμούς, που καταγγέλλονται τον τελευταίο καιρό, ευθύνονται οι σεξουαλικές επαφές μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η μη ποινικοποίηση των ερωτικών επαφών ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου είναι εν μέρει υπεύθυνη για πράξεις βιασμού, τη στιγμή που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο «μέτωπο» των καταγγελιών.

Η επίμαχη άποψη του Χαράλαμπου Αθανασίου για τους βιασμούς

«Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ως Προεδρεύων απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου σημείωσε: «Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος– το ότι καταργήθηκε η “παρά φύσιν ασέλγεια” και εντάθηκαν τα φαινόμενα αυτά. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου έγινε ενώ προήδρευε στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Σημειώνεται ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών και η σεξουαλική επαφή μεταξύ γυναικών νομιμοποιήθηκε στην Ελλάδα από το 1951 και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόταν πιθανότατα στο Άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που καταργήθηκε το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κατά το 347 ΠΚ που καταργήθηκε: «Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share