Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για Λιγνάδη: «Πήγα μία φορά σε... Δε τον γνώριζα παρά... »

Τι είπε για την Μενδώνη

25 Φεβρουαρίου 2021 19:24
Αποκάλυψη Μητσοτάκη για Λιγνάδη: «Πήγα μία φορά σε... Δε τον γνώριζα παρά... »
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για τη γνωριμία του με τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη από το παρελθόν, όπως ισχυρίζονται εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021» ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είπατε δύο φορές ότι ήταν φίλος μου» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στη συνέχεια τονίζοντας: «Δεν τον ήξερα παρά ως ηθοποιό. Τοποθετήθηκε από την υπουργό.

Αν κάποιος ήξερε όφειλε να το πει» συμπλήρωσε και ανέφερε: «Ταυτόχρονα με την πρώτη καταγγελία, την ίδια ημέρα, οδηγήθηκε σε παραίτηση και η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή. Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότητα. Με την πρώτη μήνυση η υπόθεση έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης».

«Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας»

«Μιλήσατε για συγκάλυψη. Ποια συγκάλυψη; αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του. «Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας που ήταν ανώνυμη αλλά τον φωτογράφιζε με σαφήνεια. Το παραδέχτηκε ο εκπρόσωπός σας.

Συνελήφθη αμέσως μετά την πρώτη μήνυση. Ζητήσατε την παραίτηση της υπουργού γιατί έπρεπε να ξέρει. Αλλά να ξέρει τι, για τις σκοτεινές πλευρές ενός ανθρώπου; Αυτές που γνωρίζατε εσείς ως πρωθυπουργός όταν είχατε τον ίδιο πρόσωπο διευθυντή της νέας σκηνής του Εθνικού;

Ή μήπως αυτές που συνάδελφοί του λένε τώρα εκ των υστέρων ότι ήξεραν αλλά τις κάλυπτε η ομερτά του επαγγέλματος. Είπατε ότι δεν έγινε προκήρυξη. Εσείς τον κ. Λιβαθηνό με προκήρυξη τον διορίσατε;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

«Η κα Μενδώνη είναι πολύ αποτελεσματική υπουργός»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» και τον έδειχνε μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά από μια θεατρική παράσταση.

Ωστόσο, όπως είπε ο πρωθυπουργός «Κάτι έλειπε από τη φωτογραφία. Έλειπε η κα Κονιόρδου. Αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύσατε και αυτή η πραγματική. Αυτές είναι σταλινικές πρακτικές κ. Τσίπρα. Δεν γίνονται σε σοβαρές χώρες τέτοια πράγματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις δυο φωτογραφίες.

«Η δική μας δουλειά είναι η συνοχή και η σωστή αξιολόγηση της κυβέρνησης και της κας Μενδώνη. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα. Θεωρώ ότι η κα Μενδώνη είναι πολύ αποτελεσματική υπουργός. Χάρις σε αυτήν προχωρούν σημαντικά έργα όπως το Ελληνικό, το μετρό Θεσσαλονίκης, η Εθνική Πινακοθήκη, η Ακρόπολη έγινε προσιτή σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στη διάρκεια της πανδημίας οι άνθρωποι στον πολιτισμό απέκτησαν μητρώο. Βρήκε λύση και μάλιστα συναινετική, οριστικά λύθηκε το πρόβλημα των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι καλή υπουργός κι ας έχει αναστατώσει αρκετές συντεχνίες. Μεγάλο λάθος που χαρακτήρισε τον κ. Λιγνάδη επικίνδυνο αλλά αυτό δεν ισοσκελίζει το έργο της» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share