Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Live streaming: Μετωπική στη Βουλή για Μενδώνη και Λιγνάδη

Μετωπική ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

25 Φεβρουαρίου 2021 10:36
Live streaming: Μετωπική στη Βουλή για Μενδώνη και Λιγνάδη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετωπική ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Παύλο Πολάκη.

Σφοδρή μετωπική αντιπαράθεση αναμένεται να διεξαχθεί στην Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα καυτά θέματα των τελευταίων ημερών είναι πολλά και απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.

Οπως έχει τονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «ο πρωθυπουργός ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.

Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Η ατζέντα της συζήτησης αναμένεται ιδιαίτερα διευρυμένη με την υπόθεση του κατηγορούμενου για «κατά συρροή βιασμό» Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ και οι χειρισμοί της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για το ζήτημα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, έντονη αναμένεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση του Δημητρη Κουφοντινα, ο οποίος βρίσκεται για ενάμιση μήνα σε απεργία πείνας, ζητώντας μεταγωγή από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, ενώ σίγουρα θα υπάρξει αναφορά στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και στην επίθεση Πολάκη κατά της κυβέρνησης, με τον Μητσοτάκη να ζητά ξεκάθαρη θέση από τον Τσίπρα για την αν μη τι άλλο εμπρηστική ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share