Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπογδάνος για υπόθεση Λιγνάδη: Aν ήμουν Μενδώνη θα είχα παραιτηθεί! (Video)

Τριγμοί στη Νέα Δημοκρατία

23 Φεβρουαρίου 2021 12:56
Μπογδάνος για υπόθεση Λιγνάδη: Aν ήμουν Μενδώνη θα είχα παραιτηθεί! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χωρισμένη σε «στρατόπεδα» φαίνεται πως είναι η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στη στάση της Λίνας Μενδώνη σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Μετά την Ελίζα Βόζενμπεργκ, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Θάνο Πλεύρη, στον «χορό» μπήκε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος υποστήριξε πως αν ήταν στη θέση της υπουργού Πολιτισμού θα είχε παραιτηθεί.

«Εάν ήμουν υπουργός Πολιτισμού και είχε ξεσπάσει αντίστοιχο σκάνδαλο με αυτό του Δημήτρη Λιγνάδη κατά τη θητεία μου, θα είχα θέσει σε διαθεσιμότητα τον ίδιο και την παραίτησή μου στη διάθεση του προέδρου», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως αυτό «δεν σημαίνει ότι φταίει η κα Μενδώνη», αλλά «κάποιες φορές καλείσαι να παραιτηθείς από ευθιξία, από κομματικό πατριωτισμό ή για να προστατέψεις τον αρχηγό».

«Είναι αυτό που κάποτε είχε πει η Ρένα Δούρου, αν γίνει στραβή στη βάρδια σου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Υπενθυμίζεται πάντως χθες ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χαρακτηρίζοντας απλά «ατυχή» τη δήλωση ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, «είναι επικίνδυνος».

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Να αποπέμψει την Μενδώνη και να ζητήσει μία «συγγνώμη»" (video)

Αλέξης Τσίπρας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όπου φαίνεται πως υπάρχουν αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο.

Σημειώνεται ότι έρχεται ένα ένταλμα σύλληψης για ακόμη έναν ηθοποιό που εμπλέκεται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από ανάρτηση του σε βίντεο απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Λίνα Μενδώνη σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών.

Επιθετικός ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αλέξης Τσίπρας: Η δημοσίευση του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ειδικότερα σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει σε δήλωση του ότι «επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις»

«Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά μπροστά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του.

Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί» επισήμανε ακόμη.

Δείτε το βίντεο:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share