Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη! Ξεκίνησαν τα... όργανα στη Νέα Δημοκρατία - Σφίγγει η θηλιά

«Μενδώνη παραιτήσου»: Διαμαρτυρία καλλιτεχνών και έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

22 Φεβρουαρίου 2021 10:26
Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη! Ξεκίνησαν τα... όργανα στη Νέα Δημοκρατία - Σφίγγει η θηλιά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι η πρώτη από το κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έθεσε δημοσίως ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη, που συνελήφθη για βιασμό κατά συρροή.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της στον ρ/σ “Θέμα 104,6” θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεσης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα είναι πολλά εκείνα τα στελέχη της ΝΔ που ζητούν την παραίτηση της κας Μενδώνη, η οποία-όπως φαίνεται-μετράει ώρες στο υπουργείο Πολιτισμού…

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι «είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε», όπως είπε.

«Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων», τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι «ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας».

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Εν συνεχεία, η κα Βόζεμπεργκ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού».

Υπερασπιζόμενη δε τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηροποιηθεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής επισήμανε.

«Μενδώνη παραιτήσου»: Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Σε παρέμβαση μπροστά από το υπουργείο Πολιτισμού προχωρούν καλλιτέχνες, το πρωί της Δευτέρας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στον χώρο του ελληνικού θεάτρου με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και κακοποίησης, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, κρατώντας πανό που γράφει «Μενδώνη παραιτήσου». Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ηθοποιοί - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share