Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

"Βόμβα Γεραπετρίτη: "Έρχονται 6 νέες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις το επόμενο διάστημα"

Ποιες ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας ότι θα κατατεθούν στη Βουλή

13 Φεβρουαρίου 2021 16:02
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Γιώργος Γεραπετρίτης: Από ότι φαίνεται με την κατάσταση του lockdown αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού που επικρατεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση προχωράει σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του μίλησε για το ότι θα δοθεί τροπολογία στη Βουλή για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσα από ανακοίνωση του μίλησε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν 6 νέες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Έρχονται νέες μεταρρυθμίσεις.

Γιώργος Γερπαετρίτης: Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε

Ειδικότερα η χώρα δεν αντέχει την πολιτική αδράνεια, επισημαίνει σε άρθρο του στη σημερινή έκδοση των «Νέων» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, και με τον τρόπο αυτό απαντά, όπως σημειώνει, και στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να διακοπεί η λειτουργία για τις μείζονες πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης.

Η πανδημία, τονίζει σε άλλο σημείο του άρθρου του ο υπουργός Επικρατείας, «προφανώς, δεν πρέπει να αναστείλει τις μεταρρυθμιστικές δράσεις», υπενθυμίζοντας ότι οι εύλογοι περιορισμοί στη φυσική παρουσία των βουλευτών δεν στάθηκαν εν τέλει εμπόδιο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες -κι αυτό ήταν «μια νίκη της δημοκρατίας».

Ταυτοχρόνως, όμως, με το άρθρο του στα «Νέα» ο Γ. Γεραπετρίτης ξεδιπλώνει τη νομοθετική - μεταρρυθμιστική βεντάλια της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας, έτσι, την «ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων που θα διαρρήξουν πάγιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης».

Νέες μεταρρυθμίσεις θα ανακοινωθούν.

Οι βασικές αυτές μεταρρυθμίσεις που θα έλθουν στη Βουλή το επόμενο δίμηνο, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι:

  • «Απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
  • «Αναμόρφωση του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων που θα διασφαλίσει περαιτέρω διαφάνεια και ταχύτητα στα δημόσια έργα, τα οποία βαλτώνουν για χρόνια λόγω των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών».
  • «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων ώστε, επιτέλους, να υπάρξει επιβράβευση των άξιων διδασκόντων».
  • «Αναθεώρηση οικογενειακού δικαίου για την ισόρροπη διαμόρφωση της γονικής μέριμνας 40 χρόνια μετά την καθιέρωση του τότε σύγχρονου δικαίου».
  • «Καθιέρωση για πρώτη φορά συστηματικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας κοινωνίας ανθρωπισμού».
  • Και, τέλος, «εξορθολογισμός και τυποποίηση της νομοθεσίας για τα ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα άναρχης λειτουργίας».
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share