Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η… κατάρα Μητσοτάκη έπεσε πάνω του: Έσπασε το μικρόφωνο του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του!

Αντιπαράθεση ήθελε και να τα αποτελέσματα...

11 Φεβρουαρίου 2021 18:40
Η… κατάρα Μητσοτάκη έπεσε πάνω του: Έσπασε το μικρόφωνο του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η… κατάρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή φημολογείται εδώ και χρόνια για την οικογένειά του, μετά το σεισμό της Ικαρίας, φαίνεται πως επηρέασε και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο αρχηγός της αξιωμετικής αντιπολίτευσης είδε το μικρόφωνό του να σπάει στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, πληρώνοντας μάλλον… την αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έφυγε από τη θέση του το πάνω μέρος του μικροφώνου με αποτέλεσμα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάσουν το απρόοπτο.

Αλέξης Τσίπρας: Επικές στιγμές στη Βουλή με το... σπασμένο μικρόφωνο

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν το έσπασα εγώ. Ο προηγούμενος ομιλητής το έσπασε. Είναι γνωστό ότι με τις προκληθείσες ζημιές δεν έχω εγώ φήμη, άλλοι έχουν...», δείχνοντας ως υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με χιούμορ παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, λέγοντας «Θα το διορθώσουμε με μειοδοτικό διαγωνισμό».

Δημοσκόπηση: Συνεχίζει να κρατάει την πρωτιά η Νέα Δημοκρατία - Αρκετά πίσω της ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Από ότι φαίνεται κρατάει την πρωτιά η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όπου και αφήνει αρκετά πίσω της το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχει πάρει αρκετά το προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου και αυτή είναι με 16,4 μονάδες.

Δημοσκόπηση: Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ειδικότερα, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,4 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Το ποσοστό είναι μάλιστα διευρυμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,6% και το ΜέΡΑ25 2,4%. Τον Δεκέμβριο του 2020 η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είχε μετρηθεί στο 15,6%.

Τα δύο κόμματα έχουν μεγάλη διαφορά.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 60% των θετικών γνωμών. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται όχι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Φώφη Γεννηματά με 39% θετικές γνώμες και τρίτος ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές.

Η διαφορά μεγαλώνει στα δύο κόμματα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στην αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί ένα 56% θετικών κρίσεων και τον Αλέξη Τσίπρα μόλις 20%.

Στα δύο κόμματα μεγαλώνει η διαφορά.

Μεγάλη η διαφορά.

Η απαισιοδοξία των πολιτών για την πορεία της χώρας, με βάση των διαχρονικά στοιχεία, έχει αρχίσει να αντιστρέφεται και η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πλέον (48%) ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μεγαλώνει η διαφορά στα κόμματα.

Σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν οι πολίτες την πανδημία και ακολούθως την οικονομία. Ως προς το χρόνο εξόδου από την υγειονομική κρίση, η μεγάλη πλειοψηφία (55%) υπολογίζει ότι θα είναι απομακρυσμένος, μετά το 2021.

Συνεχίζεται η απόσταση για τα δύο κόμματα.

Για τα δύο κόμματα συνεχίζεται η διαφορά.

Σχεδόν δύο στους τρεις λένε «ναι» στο εμβόλιο, όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό τους αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Συνεχίζεται η διαφορά για δύο κόμματα.

Μεγάλη διαφορά έχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες τάσσονται υπέρ της αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών χώρων, με τα ποσοστά να αυξάνονται σημαντικά στις μεγαλύτερες ηλικίες και σε όσους αυτοπροσδιορίζονται στον κεντρώο, κεντροδεξιό ή δεξιό πολιτικό χώρο.

Μεγάλη η απόσταση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στα ποσοστά φαίνεται να ήταν μεγάλη η διαφορά.

Pulse (ΣΚΑΪ): Στο 16% η το ποσοστό

Σταθερό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φτάνει στις 16 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 7,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 είναι στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με 3%.

Μεγάλη ήταν η διαφορά στα ποσοστά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ εμφανίζει τόσο μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της, όσο και μεγαλύτερες «εισροές» ψηφοφόρων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα ποσοστά ήταν μεγάλη η διαφορά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% (έναντι 45% στο προηγούμενο γκάλοπ του Δεκεμβρίου) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24% (έναντι 25%) με τη διαφορά να παραμένει στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Μεγάλη διαφορά στα ποσοστά.

Στα ελληνοτουρκικά καταγράφεται η απαισιοδοξία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Η διαφορά μεγαλώνει.
Εξάλλου, περίπου 6 στους 10 εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η προεδρία του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ θα έχει θετική επίδραση για τη χώρα μας.

Μεγαλώνει η διαφορά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share