Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μιχάλης Καλογήρου

Νοσηλεύεται στο "Σωτηρία" με λοίμωξη του αναπνευστικού

5 Φεβρουαρίου 2021 11:13
Συναγερμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μιχάλης Καλογήρου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου. Το ανακοίνωσε ο ίδιος στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook.

Όπως τόνισε, οι συνεργάτες και οι επαφές του τις τελευταίες ημέρες έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ελέγχου και προφύλαξης. Ευχαρίστησε δε, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Αναλυτικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έγραψε:

"Χθες διαγνώστηκα θετικός στον Covid και νοσηλεύομαι λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Οι συνεργάτες και οι επαφές των τελευταίων ημερών έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ελέγχου και προφύλαξης. Ευχαριστώ θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία και εύχομαι σε όλες και όλους, που δίνουμε αυτή τη μάχη, γρήγορη ανάρρωση".

Ενώ, πριν από λίγες ημέρες, έχασε τη μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ο συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, Μίλτος Σιτσάνης, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί στα πολιτικά στο χώρο της αριστεράς και συγκεκριμένα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Βιογραφία Μιχάλη Καλογήρου

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και σπούδασε νομική στην Ιταλία. Από το 2000 και μετά είναι μάχιμος δικηγόρος και έχει διατελέσει σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου Αθήνα από το 2014.

Παράλληλα, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Επικρατείας, ενώ είναι ένας από τους πρωτεργάτες της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και για τη δημιουργία αυτού του νομοσχεδίου.

Από τον Αύγουστο του 2015 ήταν γενικός γραμματέας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου, αλλά και στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Στον δεύτερο ανασχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή.

Από τον Ιούλιο του 2019, είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share