Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα μαζεύει μετά τον σάλο ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Λεκτική υπερβολή η δήλωση μου» (Video)

«Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ»

2 Φεβρουαρίου 2021 10:00
Τα μαζεύει μετά τον σάλο ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Λεκτική υπερβολή η δήλωση μου» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την δήλωσή του για τους εστιάτορες, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να τα μαζέψει το πρωί της Τρίτης.

Από το χθες το πρωί έχει προκληθεί μεγάλος σάλος στον χώρο της εστίασης, μετά την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις κινητοποιήσεις των επιχειρήσεων που ανήκουν σε αυτό τον κλάδο.

Θυμίζουμε οτι ο Υπουργός Ανάπτυξης, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΣΚΑΙ, χθες το πρωί όταν ρωτήθηκε για την κίνηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων να μαζέψει και να παραδώσει τα κλειδιά των επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, έγινε ο παρακάτω διάλογος.

Μαρία Αναστασοπούλου: «Κύριε Γεωργιάδη, ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο είναι αυτός της εστίασης. Θέλω να σας ρωτήσω, με την παρούσα κατάσταση υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίγει η εστίαση μέσα στον Φεβρουάριο;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Καταρχάς δεν είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο, είναι η σωστή απάντηση»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Δηλαδή;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα γυμναστήρια, έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα θέατρα έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα νυχτερινά κέντρα έχουν πληγεί περισσότερο. Η εστίαση δούλεψε κάποιους μήνες και καλά»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Επειδή ετοιμάζονται να σας φέρουν τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτό σας ρωτώ για την εστίαση ειδικά».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα οτι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτεα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί οτι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμπεριφοράς δεν μου αρέσει».

Η νέα τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και το πρώτο πράγμα που ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη είχε να κάνει με αυτές τις δηλώσεις του.

Τότε λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης αναγκάστηκε να τα... μαζέψει, λέγοντας: «Ήταν μία λεκτική υπερβολή σε μία συνδικαλιστική υπερβολή. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. Όποιος επιχειρηματίας πει οτι η κυβέρνηση δεν βοηθάει, είναι άδικος», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν κλείσαμε κανέναν επειδή είμαστε τύραννοι. Έχουμε να διαχειριστούμε μία συμφορά. Προτιμώ μία καλόπιστη συζήτηση».

Μάλιστα στον αέρα βγήκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, κ. Δαβρώνης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει την δήλωση του κ. Γεωργιάδη και τόνισε οτι όλοι μαζί πρέπει να βρουν τρόπους για να στηριχθεί ο κλάδος.

Ο Υπουργός του είπε: «Είμαι μαζί σας 100%. Έχω μεγάλη αγωνία για τον κλάδο της εστίασης. Σχεδιάζουμε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τον κλάδο».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share