Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα… όλο νόημα μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός;

20 Ιανουαρίου 2021 20:13
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα… όλο νόημα μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα μήνυμα… όλο νόημα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, με τον πρωθυπουργό της χώρας να αναφέρεται στις σχέσεις των δύο κρατών.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού που αναρτήθηκε στα αγγλικά στον λογαριασμό του στο Twitter, μιλώντας για την φιλία των δύο εθνών, τη στιγμή που διανύουμε άλλη μια κρίσιμη περίοδο στα ελληνοτουρκικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα για τον Τζο Μπάιντεν

«Θερμότατα συγχαρητήρια@JoeBiden και@KamalaHarris . Με την αίσθηση της ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας μεταξύ των δύο εθνών μας».

ΗΠΑ: Αυτή είναι η σημασία της παρουσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα ελληνοτουρκικά

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, με την παρουσία του να καθίσταται ιδιαίτερη για ουκ ολίγα παγκόσμια ζητήματα, μεταξύ των οποίων και τα ελληνοτουρκικά.

Όλα αυτά, τη στιγμή, που αιτία πολέμου χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Τζο Μπάιντεν: Τι σημαίνει η παρουσία του ως πλανητάρχη για τα ελληνοτουρκικά

Μιλώντας στο Mega, ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επισήμανε ότι με αυτήν την απόφαση η Ελλάδα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε να προσέλθει στις διερευνητικές αφού ολοκληρώσει αυτήν την επέκταση, για να στείλει ένα σημαντικό και ισχυρό μήνυμα».

Ο καθηγητής μίλησε για την έλευση του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ και τη σημασία αυτής στην σχέση με την Ελλάδα, σημειώνοντας ωστόσο ότι, παρόλο που οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας είναι τεταμένες, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προασπίζεται πρώτα τα συμφέροντα της χώρας του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Ελλάδα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share