Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θρήνος στο ΚΚΕ: Πέθανε ο Μάκης Μαΐλης

Ανείπωτη θλίψη...

20 Ιανουαρίου 2021 19:51
Θρήνος στο ΚΚΕ: Πέθανε ο Μάκης Μαΐλης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στις τάξεις του ΚΚΕ, καθώς έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη για την υγεία του ο Μάκης Μαΐλης, που αποτέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος δε βρίσκεται πια κοντά μας, γεγονός που φέρνει θλίψη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, στο άκουσμα της είδησης, με έναν πρώην Βουλευτή του κόμματος επίσης να πεθαίνει πρόσφατα.

Αυτός ήταν ο Μάκης Μαΐλης

Ο Μάκης Μαΐλης γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 21 Ιανουαρίου του 1950. Το 1969 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1973 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Συμμετείχε στις καταλήψεις της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα. Στο 10ο Συνέδριο ΚΚΕ (1978) εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και στο 12ο Συνέδριο (1987) εκλέχτηκε τακτικό μέλος της. Την περίοδο 1989-1991 υπερασπίστηκε μαχητικά τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Όπως αναφέρει το 902.gr παρέμεινε μέλος της ΚΕ μέχρι το θάνατό του. Διετέλεσε επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ανέλαβε σειρά υπεύθυνων χρεώσεων, όπως υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, στον «Ριζοσπάστη» και τον 902 κ.ά.

Θρήνος στην ΝΔ: Πέθανε ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Μήτρας

Θρήνος επικρατεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε ηλικία 72 ετών πέθανε ο πρώην βουλευτής της, Θεόδωρος Μήτρας, που είχε θητεύσει από τον νομό Πιερίας.

Θεόδωρος Μήτρας: Η ανακοίνωση της ΝΔ για το θάνατό του

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην βουλευτή του κόμματος Θεόδωρου Μήτρα, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

ΝΔ θάνατος Θεόδωρος Μήτρας

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή του κόμματος Θεόδωρο Μήτρα. Ο Θεόδωρος Μήτρας υπηρέτησε με αφοσίωση τη νομική επιστήμη, την ιδιαίτερη πατρίδα του και την παράταξη ως βουλευτής Πιερίας από το 1993 ως το 1996. Στην οικογένεια και του οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωσή της.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share