Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συνταξιούχος σε Τσίπρα: «Μας κατέστρεψε... Βάλε τα δυνατά σου να βγεις πάλι» (Video)

«Εγώ κάθε χρόνο από εσάς έπαιρνα επίδομα»

19 Ιανουαρίου 2021 11:08
Συνταξιούχος σε Τσίπρα: «Μας κατέστρεψε... Βάλε τα δυνατά σου να βγεις πάλι» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Μας κατέστρεψε, βάλε τα δυνατά σου να βγεις πάλι» είπε μία συνταξιούχος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.

«Μας κατέστρεψε, βάλε τα δυνατά σου να βγεις πάλι» ακούγεται να λέει στον Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ κάθε χρόνο από εσάς έπαιρνα επίδομα» του είπε και πρόσθεσε: «Κάνε ό,τι μπορείς να ξαναβγείς».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ενώ, σε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ότι η ευθύνη «βαραίνει» απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνησή του είναι ένα μπάχαλο.

Πτωχευτικός κώδικας: Πρόταση δυσπιστίας στον υπ. Οικονομικών από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πτωχευτικός κώδικας και το σχετικό νομοσχέδιο έχουν ξεσηκώσει έντονη συζήτηση στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ασκεί πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στον οποίο πρόσφατα έγινε επίθεση, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τον κώδικα, όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Δεν μου κάνει εντύπωση που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην είναι εδώ να απέχει από την σημερινή συζήτηση και από την ψήφιση ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους της διακυβέρνησής του. Εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το κοντρολ ρουμ ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας και φροντίζει να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από την πλευρά σας επιχειρήματα.

Φροντίζει πάντα ο αόρατος αρχισυντάκτης ενημέρωσης να αλλάζει ατζέντα εκεί που δεν τον παίρνει και να αναπαράγει οικονομική πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που θέλει να πιστώνεται τα θετικά και από την άλλη μιας άχρηστης κοινωνίας που γκρεμίζει ότι καλό παράγει η κυβέρνηση.

Αλέξης Τσίπρας

Έχει καταντήσει αστείο ότι από το πρωί έως βράδυ ακούμε την ίδια γραμμή ενοχοποίησης πολιτών.

Μας είπατε την άνοιξη ότι σας χρωστάμε χάρη που μας σώσατε. Το καλοκαίρι κάνατε φιέστες για τον τουρισμό και σήμερα μετράμε πάνω από 800 κρούσματα καθημερινά

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ είναι υπό πίεση γιατί δεν κάνατε ούτε μια πρόσληψη.

Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Οι ανεύθυνοι νέοι που πάνε στις πλατείες. Την ίδια στιγμή όμως οι μαθητές πρέπει να πάνε στις τάξεις τους και να είναι πάνω από 25

Χθες μάθαμε δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης – τρόπος του λέγειν – ότι φταίνε και οι ανεύθυνοι αντιφασίστες που διαδήλωναν έξω από το εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βέβαια ο ίδιος δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται

Επί 6 μήνες αφήνετε το κόσμο να συνωστίζεται στα λεωφορεία και στους συρμούς του Μετρό.

Καταθέτω εικόνες της καθημερινότητάς μας. Τις τράβηξε συνεργάτης μου σήμερα από το ΜΕΤΡΟ. Ορίστε ποια είναι η εικόνα των ανθρώπων που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στους συρμούς. Σας φωνάζουμε να αυξήσετε τα δρομολόγια.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι ο ιός κολλάει μόνο εκεί που έχουν την ευθύνη οι πολίτες. Εκεί που την ευθύνη έχει η κυβέρνηση δεν κολλάει ο ιός.

Χθες που πήγα στην Κοζάνη, πρώτη περιφέρεια που μπήκε στο «κόκκινο». Εκεί ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε 4 επιχειρήσεις εστίασης ως υπεύθυνες χωρίς στοιχεία και χωρίς δισταγμό.

Ο ίδιος άνθρωπος που πίεζε με την φυσική του παρουσία την επιτροπή επιστημόνων με τον Αυγενάκη να δώσουν «πράσινο φως» για παρουσία οπαδών στα γήπεδα ήταν ο ίδιος που έδειξε με το δάχτυλο κάποιους επιχειρηματίες της Κοζάνης.

Αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να σας πάει μακριά.

Αυτό που έχετε πετύχει με τα ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα είναι συνθήκες ΥΕΝΕΔ. Η πραγματικότητα θα σας κυνηγάει».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share