Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ετοιμάζει το «μπαμ» με εκλογές!

Τι τον οδηγεί σε αυτές τις σκέψεις;

3 Ιανουαρίου 2021 11:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ετοιμάζει το «μπαμ» με εκλογές!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ακόμη και σήμερα την ευρεία αποδοχή του ελληνικού λαού, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα έλεγε «όχι» σε μια ανανέωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, προσφεύγοντας σε εκλογές το φθινόπωρο του 2021.

Εφόσον δεν προκύψουν αστάθμητες και απρόσμενες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, θεωρείται πιθανόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το φθινόπωρο του 2021 -και αφού έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα παντού- να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής, δείχνοντας πως οι φήμες μπορεί να είναι και σωστές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο λόγος που σκέφτεται τις εκλογές

Μετά τη διετή, απρόσμενη και πολλαπλή θύελλα (πανδημία, ύφεση, Εβρος, μεταναστευτικό, ελληνοτουρκική κρίση) που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Κι έτσι είτε με μονές είτε με διπλές εκλογές να εξασφαλιστεί μια νέα και καθαρή τετραετία, προκειμένου να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και η χώρα να βγει οριστικά από την 11ετή κρίση.

Παράλληλα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία (μετρήσεις, ποιοτικές έρευνες και focus groups) που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, η επιστροφή στην κανονικότητα θα ενισχύσει κι άλλο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης. Οταν την ίδια στιγμή θα αποδυναμώσει κι άλλο τον ήδη αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αποδεικνύει με την υστερική και ανεύθυνη αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, θα έχει όλο και μικρότερο λόγο και ρόλο σε συνθήκες κανονικότητας. Είτε «καίγοντας» την απλή αναλογική με διπλές εκλογές είτε -πιο δύσκολο- με καθαρή νίκη και αυτοδυναμία με απλή αναλογική, ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να «καθαρίσει» το τερέν από τον λαϊκισμό και την πολιτική τοξικότητα, οδηγώντας τον δημόσιο βίο της χώρας στην ουσία της δημιουργικής και εποικοδομητικής πολιτικής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share