Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Δε θα γίνουμε πειραματόζωα» - Απίστευτες ατάκες Βελόπουλου για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Λογικά οι κηραλοιφές είναι πιο ασφαλής λύση...

10 Δεκεμβρίου 2020 18:33
«Δε θα γίνουμε πειραματόζωα» - Απίστευτες ατάκες Βελόπουλου για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε φοβερές ατάκες για το εμβόλιο του κορωνοϊού προχώρησε ο Κυριάκος Βελόπουλου, με τον επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» να αναφέρει πως δε θέλει ο ίδιος και ο πατέρας του να γίνουν πειραματόζωα, αραδιάζοντας μια αντιεμβολιαστική ρητορική από το βήμα της Βουλής.

«Περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω», είπε χαρακτηριστικά, έχοντας πρόσφατα αναγκάσει σε πρόστιμο 25 κανάλια εξαιτίας των κηραλοιφών του.

Με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαμόρφωσαν άμεσα κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιεπιστημονική ρητορική για τον κορωνοϊό, καταδικάζοντας απερίφραστα τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και κατηγορώντας τον για απαράδεκτη και επικίνδυνη καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμώνμ όποτε γίνουνμ μέσα σε μια κοινωνία, που έχει τα ερωτηματικά της, αλλά έχει μεγάλο φόβο και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας να συντείνουμε σε ό,τι οι επιστήμονες της παγκόσμιας κοινότητας προτείνουν για να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊου. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων γιατί μιλάμε για θέματα υγείας να έχουν την ευαισθησία και το χρέος άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτή τη ρητορική», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Ως τεράστιο πρόβλημα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Βελόπουλου, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καταλογίζοντάς του παρακίνηση των πολιτών σε κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο της υγεία τους. «Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι λέμε και πώς μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο σε κάτι που είναι εντελώς αντίθετο από την προστασία της υγείας του

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για διατύπωση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

«Το δικαίωμα της επιλογής το έχει ο καθένας. Το είπε η κυβέρνηση πρώτη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας είναι υπέρ των εμβολιασμών κι αυτό πρέπει να ακουστεί. Όποιος έχει μια άλλη άποψη ελαχιστότατη έως ανύπαρκτη δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο βήμα για την εκφράζει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εδώ μπορείτε να δείτε, φυσικά, μια πιο ασφαλή λύση στις κηραλοιφές...

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share