Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Χάρης Καρατζάς

Θρήνος στη Νέα Δημοκρατία

26 Οκτωβρίου 2020 12:14
Πέθανε ο πρώην βουλευτής Χάρης Καρατζάς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Παιδείας Χάρης Καρατζάς. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας Χάρη Καρατζά. Επίσης, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε φύγει από τη ζωή πριν λίγες μέρες

Ο Χάρης Καρατζάς σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της ΕΡΕΝ με πλούσια δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα, εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 1974, ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την περίοδο 1977-1980.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Πέθανε η Κατερίνα Υφαντή

Θλίψη προκαλεί στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή, η είδηση του θανάτου της παιδιάτρου Κατερίνας Υφαντή, η οποία έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από καρκίνο. Επίσης, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών, ο βιρτουόζος του βιολιού και συνεργάτης πολλών μεγάλων ονομάτων της νυχτερινής ζωής, Ζήσης Κασιάρας, ο οποίος είχε καταγωγή από τα Γρεβενά.

Άνθρωπος ιδιαίτερα καλόκαρδος και δραστήριος, εργάστηκε με αυταπάρνηση και πολλή αγάπη για χιλιάδες παιδάκια που στα χέρια της βρήκαν ανακούφιση και γιατρειά.

Τα τελευταία χρόνια, διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου και η τελευταία σημαντική δράση που οργάνωσε πριν ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή της, ήταν η εξασφάλιση μεγάλης χορηγίας ιατρικών μασκών για τους συναδέλφους της περιοχής, από την εταιρεία Vinci. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ίδια με μια δήλωσή της γνωστοποίησε την απόφασή της να σταματήσει να ασκεί το λειτούργημά της, τονίζοντας πως "κάποιες φορές πρέπει να έχεις την πεποίθηση να βάζεις τέλος την ώρα που νιώθεις ότι είναι σωστό. Φεύγω γεμάτη και νιώθω ευλογημένη για την μέχρι τώρα πορεία μου. Θα είμαι στο Αίγιο, θα βλεπόμαστε και ίσως βρω κάτι άλλο να ασχοληθώ". Με την συνταξιοδότησή της, βεβαίως αποχώρησε και από την προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου για να αναλάβει ξανά ο παθολόγος Σωτήρης Κοίλιας.

Δυστυχώς, η αρρώστια είχε άλλη άποψη και "γονάτισε" μια σπουδαία γιατρό και επιστήμονα, έναν αξέχαστο άνθρωπο. Η κηδεία της τελέστηκε χθες Πέμπτη στις 3 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share