Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Αισχρό: Στη Βουλή ως μετακλητή η Ελένη Ζαρούλια

Ιδού το κατάπτυστο ΦΕΚ...

2 Οκτωβρίου 2020 18:18
Αισχρό: Στη Βουλή ως μετακλητή η Ελένη Ζαρούλια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα αισχρό γεγονός έλαβε τόπο για τη Βουλή σήμερα (2/10), αφού η Ελένη Ζαρούλια διορίστηκε ως μετακλητή, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγες μόνο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για τη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος όμως φέρεται να είχε «δεμένα» τα χέρια, καθώς ο διορισμός στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

Πηγές της Βουλής αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιακος ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε στη διάθεση του, για να μπει η Ελένη Ζαρούλια, την ώρα που ο σύζυγός της βρίσκεται στο σκαμνί.

Στη Βουλή ως μετακλητή η Ελένη Ζαρούλια με αυτό το ΦΕΚ

Ήδη και στο παρελθόν είχε τεθεί ζήτημα σχετικά με προνόμια που απολάμβαναν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα η αστυνομική φύλαξη, αλλά το ζήτημα δεν είχε αντιμετωπιστεί, καθώς «προσέκρουε» στον Κανονισμό.

Το θέμα του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια θα μπορούσε ίσως να τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά θα πρέπει να ληφθεί απόφαση αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, κάτι που θα σήμαινε πως εκτός από τους βουλευτές του μορφώματος, θα περιελάμβανε και δεκάδες άλλους πρώην πολιτικούς αρχηγούς, προέδρους της βουλής και βουλευτές.

Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως ίσως θα μπορούσε να καθυστερήσει ο Πρόεδρος της Βουλής την υπογραφή, μέχρι την έκδοση της απόφασης της δίκης, από τις εξελίξεις της οποίας ίσως επηρεαζόταν ο διορισμός της.

ΣΥΡΙΖΑ: «Προκαλεί έκπληξη ο διορισμός Ζαρούλια»

Στο μεταξύ σε έντονο ύφος εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, κάνοντας λόγο για απόφαση έκπληξη. «Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», αναφέρει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share