Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση-κόλαφος: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε ποια είναι τα νέα δεδομένα

17 Σεπτεμβρίου 2020 21:13
Δημοσκόπηση-κόλαφος: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια δημοσκόπηση κόλαφος βρέθηκε στη δημοσιότητα, με την ALCO να την πραγματοποιεί για το Open και να καταδεικνύει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή τη δημοσκόπηση φαίνεται, για την πρόθεση ψήφου, ότι τα δύο κόμματα έχουν διαφορά 16.9 μονάδων, με την τωρινή κυβέρνηση να υπερισχύει. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προπορεύεται του Αλέξη Τσίπρα, με 44 έναντι 22 μονάδες, δημιουργώντας «διπλό» σκορ, ενώ και στην προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά ήταν μεγάλη.

Tο Ανοιχτό Κανάλι, δημιούργησε την πρώτη ανοιχτή έρευνα που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με τη ψήφο τους. Τι πιστεύουν οι πολίτες λίγο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, το εξοπλιστικό πρόγραμμα αλλά και την διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Κορωνοϊός: Αυτό φοβίζει περισσότερο 6 στους 10 Έλληνες

Απάντηση στο τι τους φοβίζει περισσότερο έδωσαν οι Έλληνες πολίτες, με 6 στους 10 να αναφέρουν τι τους φοβίζει περισσότερο, σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως αυτός φταίει για τα προβλήματα στην οικονομία.

Τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου ήταν αποκαλυπτικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πού επιρρίπτουν τις ευθύνες για την ύφεση στην οικονομία, σε ποσοστό 52,2% «έδειξαν» τον κορονοϊό, το 16,8% την κυβέρνηση, το 14,5% την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 10,3% τους παράγοντες της αγοράς.

Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες αφορούσε την ανησυχία τους για ενδεχόμενες απολύσεις. Το 53,4 απάντησε πως δεν το θεωρεί καθόλου πιθανό να απολυθεί, το 20,8 αρκετά πιθανό, το 19,7 όχι και τόσο πιθανό και το 5,6 πολύ πιθανό.

Τι φοβίζει όμως περισσότερο τους πολίτες; Τα θέματα υγείας ή η απώλεια εισοδήματος; Σε ποσοστό 56,9% απάντησαν πως τους τρομάζουν και οι δυο αυτοί τομείς, το 28,9% η υγεία και το 12,9% τα οικονομικά ζητήματα.

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα σχετικά με το πού φοβούνται περισσότερο οι πολίτες ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κορονοϊό. Οι απαντήσεις τους «έδειξαν» πως οι μετακινήσεις και οι διακοπές τους είναι αυτές που τους φοβίζουν περισσότερο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share