Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Καταιγιστικές εξελίξεις

3 Ιουλίου 2020 11:33
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είχαμε στη Γαλλία καθώς παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Η σχετική απόφαση πάρθηκε ύστερα από τετ α τετ που είχε στο μέγαρο των Ηλυσίων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Έντουαρντ Φιλίπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε», ανακοίνωσε η Προεδρία σήμερα σε δελτίο τύπου. Ενώ, στην ελληνική πολιτική σκηνή αποκαλύψεις βόμβα είχαμε χθες από τον Πάνο Καμμένο.

Τα Ηλύσια Πεδία πρόσθεσαν ότι ο Φιλίπ θα παραμείνει στα καθήκοντά του μέχρι να οριστεί νέα κυβέρνηση. Ο 50χρονος Φιλίπ υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας από τις 15 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους πολίτες θέλουν τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του, μετά τις δημοτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Στις εκλογές αυτές ο Φιλίπ συγκέντρωσε το 58,8% των ψήφων για τον δημαρχικό θώκο της Χάβρης, της οποίας υπήρξε δήμαρχος και στο παρελθόν, για δύο θητείες.

Δικαστική νίκη Μπογδάνου επί Πολάκη - Πού θα δοθούν τα χρήματα της αγωγής;

Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, κάνοντας δεκτή την αγωγή του βουλευτή Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η αγωγή είχε γίνει με αφορμή σχόλια σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Επαναλαμβανόμενη φρασεολογία όπως «συμπλεγματικό αμόρφωτο υποκείμενο», «ανάπηρη πνευματική μετριότητα», «παράσιτο και θεραπαινίδα του καναλάρχη», μεταξύ πολλών άλλων, αλλά και επιδοκιμασίες του πρώην υπουργού σε σχόλια όπως «φαλακρή πόρνη του ΣΚΑΪ», οδήγησαν τον δημοσιογράφο και νυν βουλευτή ΝΔ στη Δικαιοσύνη το 2017. Μάλιστα από τότε πολλές νέες κόντρες έχουν ξεσπάσει, ενώ μέχρι και ξύλο πήγε να πέσει στη Βουλή.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε δεκτή αγωγή που κατέθεσα το 2017 εναντίον του Παύλου Πολάκη για προσβολή προσωπικότητας με τον ποινικολόγο-ήρεμη δύναμη, σύμβουλο ΔΣΑ και συναγωνιστή, Δημήτρη Χρ. Αναστασόπουλο. Οι επαναλαμβανόμενες, χυδαίες ύβρεις κόστισαν στον βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ €7000, που, πλην εξόδων, θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου», ‬ανήρτησε από την πλευρά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Α Αθήνας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share