Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Θύελλα» αντιδράσεων για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ - Οργή των δημοσιογράφων προς την αντιπολίτευση

Ομαδική στοχοποίηση τω δημοσιογράφων

20 Ιουνίου 2020 15:24
«Θύελλα» αντιδράσεων για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ - Οργή των δημοσιογράφων προς την αντιπολίτευση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Θυέλλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στοχοποιεί όλους τους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα τα όργανά τους να μην κρύβουν την οργή για αυτό, που συνέβη.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του Τύπου, η ΕΣΗΕΑ, αργά το βράδυ της Παρασκευής έστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενη για το σχετικό βίντεο, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ, στην προσπάθειά του να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση για το θέμα της χρηματοδότησης Μέσων Ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού, ενώ πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση.

Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

Το πρωτοφανές σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Το ατυχές επικοινωνιακό «εύρημα» της Κουμουνδούρου, «τσουβαλιάζει» συλλήβδην δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης θεωρώντας ότι χρηματίζονται για να υμνούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βίντεο, προφανώς επιχειρεί να αλλάξει την άβολη ατζέντα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εξακολουθεί να σπαράσσεται από την υπόθεση με τα σπίτια του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Υπό τον τίτλο «πόσο στοιχίζει ο Μωυσής» το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή με συνηθισμένη χροιά στη φωνή της «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα. Αμέσως η παρουσιάστρια, αλλάζει ύφος και φρασεολογία: «Ο πρωθυπουργός μας» λέει και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά. Τότε η παρουσιάστρια, αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Δείτε το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Έχετε επιλεκτική ευαισθησία»

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το σποτ, πηγές της Κουμουνδούρου εγκαλούν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ότι επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι «όταν απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το Μητσοτάκη», όπως υποστηρίζουν. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν εξάλλου σατιρικό το σποτ και επιμένουν να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης «Μένουμε Σπίτι».

Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ( τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός ( καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδεικνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιαζονταν και απολυονταν δημοσιογραφοι επειδή δεν εξυμνουσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share