Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Είναι φυτευτός…» - Απίθανη επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου στον Σωτήρη Τσιόδρα

Φοβερές σκηνές στη Βουλή

5 Μαΐου 2020 14:19
«Είναι φυτευτός…» - Απίθανη επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου στον Σωτήρη Τσιόδρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απίθανη επίθεση εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον ηγέτη της «Ελληνικής Λύσης» να αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είναι «φυτευτός» και η Κυβέρνηση λέει ψέμματα στο ζήτημα με τις μάσκες και τον κορωνοϊό, ενώ σε κάθε του αναφορά, τον ονόμαζε ίσως περιπαικτικά «Τσιόρδα», αν και τον ίδιο πρόσφατα εγκάλσε ο Εισαγγελέας για το προϊόν, που πουλούσε για τον φονικό ιό.

Παράλληλα, ο κύριος Βελόπουλος επεσήμανε πως η επιλογή της Κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ενώ επιδόθηκε και σε μεγάλους καβγάδες, τόσο με τον προεδρεύοντα στη Βουλή όσο και με τους άλλους Βουλευτές.

«Δεν μπορεί πριν από έναν μήνα να λέτε ότι δεν χρειάζεται μάσκα και τώρα να λέτε ότι χρειάζεται. Κάτι δεν κάνετε καλά. Ή πριν λέγατε ψέμματα ή τώρα λέτε ψέμματα. Αλλά σε μια κυβέρνηση που επικοινωνιακά θεοποίησε τον Τσιόδρα ο οποίος χθες δημόσια είπε ότι όλοι οι νεκροί μπορεί να μην είναι κορωνοϊός, να είναι κορωνοϊός. Ο Χριστός και η Παναγία. Ακούσατε τι είπε ο Τσιόδρας; Το είπε στην κάμερα ότι αυτοί που πεθαίνουν μπορεί να μην είναι από κορωνοϊό».

Μίλησε επίσης για σχέσεις των κορυφαίων καθηγητών με εταιρείες φαρμακευτικές και απαντώντας σε παρατηρήσεις από τα έδρανα είπε: «Εμένα με εξέλεξαν. Αυτόν τον φύτεψες εσύ. Το κόμμα σου! Τον φυτέψατε εσείς. Τον κ. Τσιόδρα». Όταν τον κάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό, είπε δεν παίρνω τίποτα πίσω τον διορίσατε εσείς. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός επί των θεμάτων και είναι στο Στάνφορντ.

Βίντεο-ρετρό: Η εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στην πανδημία του ιού Η1Ν1

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μπορεί τον τελευταίο καιρό να βρίσκεται στην καθημερινότητά μας, ενημερώνοντάς μας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δεν είναι… πρωτάρης σε αυτό το κομμάτι, αφού τον έχουμε δει και παλιότερα, όταν ο ιός Η1Ν1 μας είχε «επιτεθεί», με το βίντεο να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο κ. Τσιόδρας, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, ιατρός παθολόγος και καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται πως έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ με άριστα και είναι πατέρας επτά παιδιών. Ο ίδιος, επίσης, έδωσε την απάντησή του για την ετοιμότητα του εμβολίου.

Ο ίδιος, έχει καταφέρει με την ψυχραιμία και την πραότητα που τον διακρίνει - και φυσικά χωρόις να σπέρνει τον πανικό - να κάνει τους Έλληνες να τον εμπιστευτούν, και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι όλοι ακούν ευλαβικάτα όσα λέει, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιενής και τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, τον κ. Τσιόδρα δεν τον βλέπουμε τώρα για πρώτη φορά. Πριν από 11 χρόνια, το 2009, είχε μιλήσει -ανάμεσα σε άλλους ειδικούς- για τη γρίπη, σε μία εκπομπή με τον τίτλο «Η1Ν1 η επιστροφή - Η αλήθεια για τη γρίπη» που είχε επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Σπυρόπουλος με την ομάδα του.

Ο κ. Τσιόδρας, μιλά ως επίκουρος καθηγητής και λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Για μία ακόμα, μιλώντας για ένα εξίσου σοβαρό θέμα με τον κορονοϊό, διακρίνεται η πραότητα και η ευγενική του φυσιογνωμία.

«Βέβαια πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα, έδειξαν ότι ταυτόχρονη μόλυνση με τους τρεις ιούς γρίπης, τους δύο κλασικούς γρίπης Α και τον καινούριο ιό, ο ιός αυτός επικρατούσε των υπολοίπων και τους εκτόπιζε κατά κάποιον τρόπο και συνέχιζε να μεταδίδεται, ενώ οι άλλοι σιγά σιγά εκφυλίζονταν. Αυτό πιστευούμε ότι θα γίνει και στην πατρίδα μας», λέει μεταξύ άλλων για τη γρίπη ΗΝΙ1 ο κ. Τσιόδρας.

«Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού να μολυνθεί από τον ιό και να έχει κλινική συμπτωματολογία, επίσης υπολογίζουμε ένα εύρος θανάτων που θα είναι όσο είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, τονίζεται η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, έτσι ώστε να προστατεύονται από τον ιό, θυμίζοντας έτνονα τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε με τον κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share