Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

«Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε κάποτε...» Προκλητική δήλωση από τον Σόιμπλε

Αδιανόητα προκλητικός

27 Απριλίου 2020 09:06
«Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε κάποτε...» Προκλητική δήλωση από τον Σόιμπλε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια απίστευτα προκλητική δήλωση έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας: «Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε κάποτε...». Ενώ, στο παρελθόν ακτιβιστές είχαν διακόψει ομιλία του πέφτοντας «νεκροί» στο πάτωμα!

Αυτό φυσικά αφορούσε στα μέτρα στήριξης των οικονομιών για τον κορωνοϊό, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σόιμπλε σημασία έχουν... οι οικονομικοί αριθμοί.

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε» είπε ο Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel.

«Το κράτος δε μπορεί να τα λύσει όλα»

«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης» λέει ο Σόιμπλε .

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Πηγή: dw.com

«Τι λες μωρέ που θα βάλω πλάτη» - Αρνείται να δώσει το μισθό της για τον κορωνοϊό η Λιάνα Κανέλλη!

Χαμός προκαλείται στο πολιτικό σύστημα, αφού την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά από τους Βουλευτές του να δώσουν το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Λιάνα Κανέλλη δηλώνει αντίθετη, τονίζοντας ότι αρνείται να προχωρήσει στην ίδια πράξη.

Η Βουλευτής του ΚΚΕ, λοιπόν, είπε ένα βροντερό «όχι» που προκαλεί έκπληξη, όταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και πλήθος δημοσίων φορέων, δηλώνουν πρόθυμες να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών για το ζήτημα.

«Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές χορηγοί των ψηφοφόρων» τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και σημείωσε ότι δουλειά των βουλευτών είναι να προτείνουν νόμους προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Λιάνα Κανέλλη

«Μην το λες αυτό στο ΚΚΕ. Εμείς ζητάμε προσλήψεις, κάλυψη των νοσοκομείων, ακύρωση των απολύσεων. Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει στον κόσμο την λιτότητα», ανέφερε.

«Τους βουλευτές τους ψηφίζετε για τις αποφάσεις που παίρνουμε. Κι όταν οι αποφάσεις από το 2010 και μετά έχουν μειώσει τόσες φορές τους μισθούς», ήταν η απάντησή της, όταν της ανέφεραν το παράδειγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΚΚΕ θεώρησε προσβλητικές αναφορές του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, τον οποίο κατηγόρησε ότι κάνει τον τιμητή, όταν της ζήτησε να βάλει «πλάτη».

«Τι λες μωρέ που θα βάλω εγώ πλάτη σε αυτόν που ήταν απέναντί μου; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. Θα βάλω πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν τις συντάξεις;», ανέφερε η κυρία Κανέλλη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share