Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σακελλαροπούλου: "Καλούμαστε σε προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία..."!

Όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

13 Μαρτίου 2020 13:03
Σακελλαροπούλου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, δύο ήταν τα βασικότερα ζητήματα και θέματα στα οποία τοποθετήθηκε η κυρία Σακελλαροπούλου. Τα δύο φλέγοντα ζητήματα αυτή η στιγμή της χώρα, η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν και να τηρηθούν από όλους μας αλλά και το μείζον ζήτημα των συνόρων του ΄Έβρου. Ωστόσο, αυστηρό μήνυμα για το θέμα του Έβρου άφησε προχθές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείτε εδώ όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «καλούμαστε σε προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού» κάνοντας λόγο για «υπαρκτό κίνδυνο για τους ηλικιωμένους».

Ωστόσο σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός «που θα φέρει διάρρηξη του κοινωνικού ιστού».

«Απαιτείται η απόλυτη συμμόρφωση στις οδηγίες και η πλήρης εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού» σημείωσε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξέφρασε τέλος την ελπίδα «η εκλογή της πρώτης γυναίκας στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία» ώστε οι γυναίκες «να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια επειδή απλώς γεννήθηκαν γυναίκες».

Χωρίς χειραψίες η ορκωμοσία

Σε στενό κύκλο βουλευτών αξιωματούχων και καλεσμενων διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου λόγω των μέτρων προστασίας απο τον κορωνοϊό.

Μετά την αναγνώση του όρκου η κυρία Σακελλαροπούλου κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα χαιρετώντας με ένα νεύμα του κεφαλιού της και χωρίς να κάνει καμία χειραψία - λόγω κορωνοϊού - όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους υπουργούς. Εκτός τελετής έμειναν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί.

Δείτε το βίντεο της ορκομωσίας:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share