Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμοί στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ! Ετοιμαζόταν για ταξίδι!

Συναγερμός στις ΗΠΑ!

31 Ιανουαρίου 2020 21:06
Πυροβολισμοί στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ! Ετοιμαζόταν για ταξίδι!

Πυροβολισμοί υπήρξαν στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στην Φλόριντα, με δύο άτομα που οδηγούσαν ένα μαύρο αυτοκίνητο να έχουν τεθεί υπό κράτηση, ενώ έχει αποκαλυφθεί για τον πρόεδρο των ΗΠΑ η «μπίζνα» με τον Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία τους έπιασε, μετά την παραβίαση δύο σημείων ελέγχου ασφαλείας από ένα στην κεντρική πύλη του Μαρ-α-Λάγκο, της εξοχικής κατοικίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγες ώρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι εκεί του Αμερικανού προέδρου.

Το μαύρο όχημα κατευθυνόταν στην κεντρική πύλη της ιδιοκτησίας, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο τον σερίφη της κομητείας του Παλμ Μπιτς.

Αστυνομικοί που περιπολούν αυτοκινητόδρομους στη Φλόριντα καταδίωκαν το όχημα προτού αυτό περάσει τα δύο σημεία ελέγχου, σύμφωνα με το δίκτυο WTVJ TV στο Μίραμαρ, στη Φλόριντα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον αργότερα σήμερα για να πάει στο θέρετρό του στη Φλόριντα.

Μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν για Ελλάδα! «Βρείτε τα μεταξύ σας»! (video+photos)

Πρωτοβουλία για το ζήτημα της κόντρας μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε δείξει τη στήριξή του μέσω του Μάικ Πομπέο, πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ, τόνισε τη σημασία η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του κ. Τραμπ, τον Τζουντ Ντιρ, o Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τον Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη εξάλειψης της ξένης παρέμβασης και διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η βία που διεξάγεται στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνομιλία δεν έγινε γνωστή μέσω του Λευκού Οίκου, παρά μόνο μέσα από το twitter κι από τον ειδικό σύμβουλο του Τραμπ. Αυτό, σε κάθε περίπτωση σημαίνει ότι η παρέμβαση που περίμενε ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε από το ανώτερο επίπεδο, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την τουρκική πλευρά, τονίζεται ότι το τηλεφώνημα έγινε για να συλλυπηθεί ο πρόεδρος Τραμπ τον Τούρκο ομόλογό του για τα θύματα του φονικού σεισμού, ενώ «μίλησαν και για Συρία και Λιβύη».

Φοβερή δήλωση για Τουρκία! «Θα απαντήσουμε στρατιωτικά, αν...»! (video)

Σε νέα προειδοποίηση, μετά τη δήλωση στήριξης μεγάλων δυνάμεων, στην τουρκική πλευρά προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προειδοποίηση για στρατιωτική απάντηση, αν παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές».

«Η δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να είναι έτοιμες για όποια ώρα προκύψει ανάγκη, Ευχής έργον να μην προκύψει, προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Όμως η προσπάθεια γίνεται με συνέπεια και επαγγελματισμό από την ηγεσία των ΕΔ, αυτή είναι η δουλειά τους και τη κάνουν καλά, έχουν εκπαιδευτεί και έχουν και την αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής» πρόσθεσε.

Αυτονόητο χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αυτό που είπε σε προηγούμενη δήλωσή του, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται». Μιλώντας στον Αντέννα, ο ο. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών με καταδίκη της «υποκριτικής» στάσης της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου πρέπει κατά τον Χουλουσί Ακάρ να αποστρατικοποιηθούν 16 νησιά, ενώ η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως αυτό είχε πει και ο πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση. «Καθήκον της συντεταγμένης εθνικής πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας να λέει σαφώς πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αν αυτές παραβιαστούν και θιγούν ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τότε αυτή οφείλει να αντιδράσει, δεν οφείλει να κάθεται αμέριμνη και αδρανής».

«Σε αυτό το πλαίσιο και φυσικά ξεκινώντας από τις διπλωματικές ενέργειες εξετάζονται όλα τα σενάρια. Μέσα σε όλα τα σενάρια είναι και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Τόσο απλά. Δεν σημαίνει πως εκεί θα καταλήξουμε, ευχής έργον είναι να μην καταλήξουμε εκεί κι αυτή είναι και η έννοια της αποτροπής, αλλά πρέπει να το πούμε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που δημιουργούν ανάφλεξη, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα τότε θρήνησε τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δημιουργήθηκε και το θέμα του γκριζαρίσματος κάποιων ζωνών στο Αιγαίο.

Απίθανες προκλήσεις της Τουρκίας! Τα ζητάει... όλα ο Ερντογάν! (photo)

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν σταματημό, με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να αναρτά ολοκλήρο... κατάλογο με πέντε αξιώσεις της χώρας στο Αιγαίο, που αποτελεί ευθεία πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε.

Η γειτονική χώρα θέτει μεταξύ άλλων θέματα υφαλοκρηπίδας, χωρικών υδάτων, κυριαρχίας επί βραχονησίδων όπως τα Ίμια, εναέριο χώρο, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και έρευνα/διάσωση στο Αιγαίο, με το θράσος του Σουλτάνου να μην έχει τέλος.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση το βράδυ της Πέμπτης στο Twitter του Τσαγατάι Ερτζιγιές, Διευθυντή Αεροναυτιλίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος παρουσίασε τις πέντε αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης στο Αιγαίο.

«Η θεμελιώδης πηγή έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι η ελληνική αντίληψη να θεωρηθεί ολόκληρο το Αιγαίο ως ελληνική θάλασσα με πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας ως ένα από τα παράκτια κράτη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία έρχεται ως συνέχεια των τρομερών προκλήσεων των γειτόνων μας, που την ίδια ώρα βιώνουν και την εμπλοκή τους στη Λιβύη, έχοντας προκαλέσει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αν και η ελληνική πλευρά παραμένει συγκρατημένη για το θέμα, χωρίς να σημαίνει πως δεν επαγρυπνά.

Στο κείμενο, με τίτλο «σημείωμα σχετικά με τις διαφορές του Αιγαίου» οι Τούρκοι θέτουν θέμα για:

1. Την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με την Ελλάδα με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης διευθέτησης του θέματος που θα είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

2. Αποστρατικοποίηση των νησιών: «Ένα από τα βασικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο είναι το αποστρατιωτικοποιημένo καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατικοποιημένα από διάφορες διεθνείς συμφωνίες που επιβάλλουν νομικές υποχρεώσεις δεσμευτικές για την Ελλάδα».

3. Εναέριος χώρος: «Ο διεθνής εναέριος χώρος στην ανοικτή θάλασσα δεν βρίσκεται υπό την κυριαρχία κανενός έθνους. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου πρέπει να αντιστοιχεί στο εύρος των χωρικών υδάτων» υποστηρίζει η Τουρκία.

4. Κυριαρχία βραχονησίδων και μικρότερων νήσων και ειδικά των Ιμίων

5. Δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και αρμοδιότητες

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share