Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία!

Εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας!

16 Ιανουαρίου 2020 12:22
Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία!

Στην τελική ευθεία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπαίνουν οι πολιτικές διεργασίες καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε με τα κόμματα και τους ανακοίνωσε το χρονολόγιο για τις ψηφοφορίες.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στις 10:30, με το όριο για εκλογή να είναι οι 200 ψήφοι. Αν δεν υπάρξει εκλογή, τότε η δεύτερη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά από πέντε ημέρες, στις 28 Ιανουαρίου, οπότε και θα απαιτούνται πάλι 200 ψήφοι. Η τρίτη ψηφοφορία -αν απαιτηθεί- θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου με το όριο εκλογής να είναι οι 180 ψήφοι.

Η τέταρτη ψηφοφορία με εκλογή με 151 ψήφους θα πραγματοποιηθεί -αν χρειαστεί- στις 9 Φεβρουαρίου και η πέμπτη και τελευταία, όπου Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Η πρόταση για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου έχει προκαλέσει αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ τα όργανα του οποίου συνεδριάζουν σήμερα με την αξιωματική αντιπολίτευση στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της να αποφεύγει κάθε σχόλιο για το πρόσωπο της ανωτάτης δικαστικού. Από το πρωί οι συσκέψεις είναι συνεχείς στην Κουμουνδούρου καθώς υπάρχουν εισηγήσεις υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας της κυρίας Σακελλαροπούλου, οι οποίες τονίζουν ότι πρόκειται για μια δικαστή με άρτιο προφίλ, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει το κόμμα να τεκμηριώσει μια πιθανή άρνηση να την ψηφίσει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Θετικό πρόσημο υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής στο οποίο θα συνεδριάσουν από κοινού στις 3 μετά το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Είναι μία δικαστής με πολύ άξια πορεία, την τελική απόφαση θα την πάρουμε το μεσημέρι. Οι αποφάσεις και η πορεία της δείχνουν έναν άνθρωπο με θάρρος γνώμης, εγνωσμένης επιστημονικής κατάρτισης» δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Αναδρομή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook!

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη υποψήφια γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Athensmagazine.gr έκανε μια μικρή αναδρομή και "έρευνα" στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook και σας αποκαλύπτει ποια είναι η κυρία Σακελλαροπούλου!

Στις 20 Οκτωβρίου του 2018, όταν η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μοιράστηκε με τους φίλους της στο facebook μια φωτογραφία της με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, στα επαγγελματικά βήματα του οποίου βάδισε η 64χρονη προτεινόμενη από την κυβέρνηση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σχολίασε η ίδια στην πρώτη της δήλωση μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, μια γυναίκα με γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή.

Με τον πατέρα της Νικόλαο Σακελλαρόπουλο. Η ίδια ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία όταν αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣτΕ. Εγραφε δίπλα στη φωτογραφία: Επειδή οόες αυτές τις όμορφες κ έντονες μερες εχω τον πατέρα μου στο μυαλό μου, θέλησα να χρησιμοποιήσω μια κοινή μας φωτογραφία αυτήν ειδικά τη στιγμή.. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, μέσα από την καρδιά μου, για τα όμορφα λόγια, τη στήριξη, την αναγνώριση, την αγάπη και την εκτίμηση που μου προσφέρατε.. Είναι ένα αίσθημα δικαίωσης μιας πορείας που αντανακλά όμως και στο δικαστήριο που υπηρετώ εδώ και 36 χρόνια.. Εχω βαθιά συγκινηθεί από αυτό το δυνατό κύμα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.. Ο αυτοπεριορισμός που μου επέβαλε το λειτούργημά μου ίσως γίνεται εντονότερος τώρα, αλλά δε θα χαθούμε.. Σας ευχαριστώ και πάλι καθεμία και καθένα ξεχωριστά .

Οι δεκάδες φωτογραφίες της, δείχνουν μια γυναίκα συναισθηματικά γενναιόδωρη με τους ανθρώπους της, ενώ η ίδια αναδεικνύει σε αναρίθμητα φωτογραφικά καρέ τις προσωπικές ανησυχίες και ευαισθησίες, τα ενδιαφέροντά της που περιλαμβάνουν βόλτες στη θάλασσα και πεζοπορία, αγάπη για τα σπορ -οι φίλοι της βρίσκουν πάμπολλες φωτογραφίες από ποδοσφαιρικές συναντήσεις, αλλά και εικόνες του Στέφανου Τσιτσιπά.

Φωτογραφικό κολάζ από καλοκαίρι στον Μόλυβο: Πάνω δεξιά μαζί με τον αείμνηστο Σταύρο Τσακυράκη και τον Τίτο Πατρίκιο

Όσοι την γνωρίζουν, ξέρουν την αγάπη της για τον κινηματογράφο- στο προφίλ της έχει αναρτήσει πάμπολλες εικόνες από κλασσικές ταινίες όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», που τείνει να γίνει κλασσική.

Το γεγονός ότι μια δικαστής και μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί έκπληξη.

Με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη

Η κυρία Σακελλαροπούλου σπάει τη σοβαροφάνεια και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές και σκέψεις: Που άλλοτε αφορούν τον πατέρα της, τα παιδικά της χρόνια, την παρουσία της σε σημαντικές εκδηλώσεις κι άλλοτε μνήμες από ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, όπως ο καθηγητής της Νομικής Σταύρος Τσακυράκης ο οποίος ήταν καλός της φίλος. Η προτεινόμενη για το αξίωμα της (πρώτης) Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει πολλές πλευρές του εαυτού της, μία από αυτές είναι η αγάπη της για τα ζώα- κάποιοι θα την χαρακτήριζαν εύκολα «cat lady» αφού οι φωτογραφίες που δείχνουν γάτες κυριαρχούν στο προφίλ της.

Οι φωτογραφίες της δείχνουν επίσης την ιδιαίτερα θερμή σχέση της με την οικογένειά της: Φωτογραφίες από τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια, με τη γιαγιά, τη μητέρα και την κόρη της Νιόβη- τέσσερις γενιές αγαπημένων γυναικών, φωτογραφίες από την ανεμελιά των διακοπών, φωτογραφίες με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Και ανάμεσα στις πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες μία, με τις συμμαθήτριές της στο δημοτικό του Αρσακείου Θεσσαλονίκης: «Εμείς, του ΄60 οι εκδρομείς...» σχολιάζει δίπλα σ΄αυτή τη φωτογραφία το κοριτσάκι που εικονίζεται κάτω δεξιά. Το λένε Κατερίνα Σακελλαροπούλου και γράφει Ιστορία.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share