Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης! (Video)

«Βόμβα»!

5 Δεκεμβρίου 2019 14:01
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης! (Video)

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την έκανε αποδεκτή. Ανατροπή έρχεται στο Κοινωνικό Μέρισμα, με την υφυπουργό Εργασία και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου να δίνει όλες τις λεπτομέρειες.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την παραίτηση της από τον Δήμο Αθηναίων και ο Κώστας Μπακογιάννης την έκανε δεκτή!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη υπέβαλε την παραίτησή της από το Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη, μετά από όλα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και το σχολιασμό της υπόθεσης στο ΑΠΘ.

Την παραίτησή της έκανε δεκτή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Δήμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί».

Μπακογιάννης: Αρνητικός δηλώνει στη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε "Ζακ Κωστόπουλου"!

Την πρόταση να δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης: Μπακογιάννης: Τι δήλωσε ο δήμαρχος για την άδεια στον Κουφοντίνα;

Μιλώντας με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου» ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο και την παράταξή του, που εισηγείται το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι είναι μία έμπρακτη απόδειξη, όχι μόνο ευαισθησίας αλλά και ενός πραγματικού ανθρωπισμού».

Ο δήμαρχος Αθήνας συνέχισε λέγοντας: «Η πραγματικότητα είναι ότι η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μας συγκλόνισε όλους. Όταν ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του τόσο άδικα, αφήνει σε όλους μας ένα, αν θέλετε, έντονο ψυχικό αποτύπωμα. Είναι ένα σύμβολο για έναν αγώνα που καλείται να δώσει η πόλη μας, ολόκληρη, ενωμένη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».

Γι’ αυτό το λόγο, ο Κ. Μπακογιάννης σημείωσε «ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου. Άλλωστε, το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα».

Δείτε επίσης: 1 χρόνος χωρίς το Ζακ!

Πρότεινε λοιπόν «να κάνουμε μια πιο καθολική κίνηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να τοποθετήσουμε ένα μνημείο στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους. Όπως υπάρχει και νομίζω έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και είχε ακόμη μεγαλύτερη συμβολική αξία για την εποχή του, το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης. Έτσι, το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα αφήσει πίσω του στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μίσους και υπέρ της αγάπης».

Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share