Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη χόρεψε με τα Ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης! (Video)

Πραγματοποίησε επισκέψεις σε Ελληνικά σχολεία!

25 Σεπτεμβρίου 2019 23:55
Η Μαρέβα Μητσοτάκη χόρεψε με τα Ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης! (Video)

Η Μαρέβα Μητσοτάκη χόρεψε με τα Ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης! Η Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφθηκε επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Επισκέψεις σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε σήμερα η σύζυγός του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη. Μαρέβα Μητσοτάκη: Δέχομαι κακόβουλη κριτική - Στόχος είναι ο σύζυγος μου

Η σύζυγος του πρωθυπουργού που συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές χώρεψε μαζί τους και ελληνικούς χωρούς.

Δείτε το βίντεο από hellenicdna.com

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Έθεσε το θέμα του προσφυγικού στον Ερντογάν! Τι ανέφερε για τους φόρους και το πλεόνασμα;

Το σχέδιό του για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας περιέγραψε σε συνέντευξή του στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων και στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων τη διετία 2021-2022.

Η μείωση φόρων, ο στόχος για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων τη διετία 2021-2022 και η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης που έδωσε από τη Νέα Υόρκη στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού επεσήμανε πως Ελλάδα βγήκε από μια δεκαετή κρίση, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, εξηγώντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι η απλούστευση των διαδικασιών για τις επενδύσεις στη χώρα μας και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας σε διεθνές επίπεδο.

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το 3,5% που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές ήταν απόρροια της αναξιοπιστίας της χώρας και της έλλειψης εμπιστοσύνης από την πλευρά των εταίρων.

«Κρατάμε ζωντανή τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα θα ανταποκριθεί και στους στόχους του 2020 -κάτι που θα περιγράφεται και στον προς κατάθεση προϋπολογισμό- αλλά τη διετία 2021-2022 θα πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση» των συμφωνηθέντων για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για τον χρόνο μείωσης των πλεονασμάτων, ωστόσο εκτίμησε ότι το «μομέντουμ» είναι υπέρ της Ελλάδας, ώστε να πείσει τους εταίρους της για τη μείωση των πλεονασμάτων. Υπογράμμισε δε πως θέλει να έχει την «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», ενώ μίλησε και για τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για το προσφυγικό»

Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι του έθεσε το ζήτημα του προσφυγικού. Οπως επεσήμανε, η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα σε σχέση με τις προσφυγικές ροές και περισσότερα για την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που βλέπουμε στα νησιά μας.

«Η συμφωνία είναι θετική και για τις δύο πλευρές, (win-win)» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν και είναι λογικό, η ΕΕ να υποστηρίζει την Τουρκία με πόρους προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση. «Εφόσον η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα είμαστε θετικοί στην ενταξιακή της προοπτική» τόνισε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share