Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόεδρος της Βουλής: Ξεκινά η αναθεώρηση του συντάγματος!

Στα μεσα της επόμενης εβδομάδας..

9 Σεπτεμβρίου 2019 18:15
Πρόεδρος της Βουλής: Ξεκινά η αναθεώρηση του συντάγματος!

Ξεκινάει και επισήμως η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης καθώς ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι έχει στείλει στα κόμματα επιστολή να ορίσουν τους εκπροσώπους τους που θα μετέχουν στην επιτροπή αναθεώρησης.Τα 15 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ!

Η σύσταση αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδος και αμέσως μετά θα συγκροτηθεί σε Σώμα. Οπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώ εισηγητής από πλευράς ΝΔ ο Κώστας Τζαβάρας.

Τα άρθρα που θα επεξεργαστεί η επιτροπή θα είναι 49 και στη συνέχεια όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής θα διατεθεί χρόνος περίπου δέκα συνεδριάσεων στην Ολομέλεια προκειμένου να συζητήσει τις αποφάσεις της επιτροπής και να αποφανθεί διά μίας και μόνης ψηφοφορίας για τα άρθρα που τελικώς θα αναθεωρηθούν

Η αναθεώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί - μαζί και με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια - μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Τέλος ο Θεόδωρος Γιάνναρος από τη ΝΔ! Το διέγραψαν ύστερα από ρατσιστικό σχόλιο!

Την διαγραφή του Θεόδωρου Γιάνναρου αποφάσισε η ΝΔ μετά την ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε το μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κατά πρόσφυγα, χαρακτηρίζοντας τον «μαϊμού». Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους περιφερειάρχες! (Video)

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά πρόσφυγα, χαρακτηρίζοντας τον «μαϊμού».

Ο Arash Hampay, πρόσφυγας από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ανέβασε μια φωτογραφία στο twitter και έγραφε: «φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Οι πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, σχολίασε με ακραία ρατσιστικό τρόπο την ανάρτηση αυτή και έγραψε: «θα πας από κει που ήρθες, μαϊμού». Την δήλωση του Θεόδωρου Γιάνναρου αποδοκίμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας: «Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση στο κόμμα μας!»

Βασίλης Κικίλιας: "Θωρακίζουμε τον οργανισμό μας με τον εμβολιασμό"!

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε σε δήλωση του ότι ο εμβολιασμός είναι καλό να γίνεται αφού έτσι θωρακίζουμε τον οργανισμό μας! Να σας θυμίσουμε: Σε πλήρη ετοιμότητα νοσοκομεία με εντολή του Υπ. Υγείας!

«Ως υπουργός Υγείας, θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης. Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας».

«Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αφορά, όμως, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: Παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share