Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Eκλογές 2019: Πότε θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση;

Τι θα ισχύσει για τα exit poll;

7 Ιουλίου 2019 09:55
Eκλογές 2019: Πότε θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση;

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών 2019 έχουν ανοίξει από τις 7:00 το πρωί, δίχως, μέχρι στιγμής, να έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά το exit poll των σημερινών εκλογών, υπενθυμίζεται ότι θα είναι κοινό για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, το ίδιο exit poll εκτίμησης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών θα ανακοινώσει και η ERT, που στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο είχε δώσει το δικό της exit poll.

Η ανακοίνωση του exit poll 2019 έχει καθοριστεί να γίνει στις 19:00, ακριβώς. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει έναν αναλυτικό οδηγό για τους ψηφοφόρους που θα δώσουν το «παρών» στις βουλευτικές εκλογές 2019.


Περίπου δυο ώρες μετά από το exit poll, γύρω στις 21:00, αναμένεται να γίνει και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών 2019, από τα στοιχεία που θα έχει ήδη στη διάθεσή της η Singular Logic.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του ΥΠΕΣ για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών 2019 αναμένεται να γίνουν από τον υπηρεσιακό ΥΠΕΣ Αντώνη Ρουπακιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει δώσει στη δημοσιότητα ειδικές συμβουλές για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, στις οποίες αναφέρονται τα 15 «καραμπινάτα» λάθη που οδηγούν στην ακύρωση του ψηφοδελτίου.

Εθνικές εκλογές: Ελεύθερα τα διόδια!

Χωρίς να καταβάλουν διόδια θα διέρχονται, μέχρι τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας, οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους προς τον τόπο όπου ψηφίζουν. Εκτός όμως από αυτό επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης!

Στην υπουργική απόφαση για τις εκλογές 2019 τονίζεται ότι:

«Για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς την καταβολή διοδίων, από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την δωδεκάτη πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την ογδόη πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019»

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share