Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά συναίνεση από τον Μητσοτάκη για την ηγεσία του Αρείου Πάγου!

Τι αναφέρει η επιστολή;

30 Μαΐου 2019 13:39
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά συναίνεση από τον Μητσοτάκη για την ηγεσία του Αρείου Πάγου!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά συναίνεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ηγεσία του Αρείου Πάγου!

Με επιστολή του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει πως αν και δεν υπάρχει «δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό ή νομικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας», «βούληση της κυβέρνησης» είναι να «επιλεγούν ο επόμενος Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι τρεις Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Να υπάρξει συναίνεση στο θέμα της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ζητεί τώρα με επιστολή του προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Η επιστολή του κ. Καλογήρου προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Βασίλης Κικίλιας: Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας!

Σφοδρή επίθεση από τον Βασίλη Κικίλια στον Αλέξη Τσίπρα! Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο πρωθυπουργός της χώρας!

Για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας. «Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί έτσι τη Δικαιοσύνη, τι έχει να περιμένει ο απλός πολίτης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως «όταν ο πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει με διάγγελμα να παραδεχτεί ότι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, είναι προφανές σε όλους ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα, αν ορίσει τους δικαστές εντός της προεκλογικής περιόδου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

«Στην κοινή λογική είναι εμφανές ότι θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να ορίσει τους ανώτατους δικαστές λίγο πριν από το πολιτικό της τέλος, τότε ο απλός πολίτης τι έχει να περιμένει από τη Δικαιοσύνη; Τι να περιμένουν οι συμπολίτες μας που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, περιμένοντας μήνες και χρόνια να δικαστούν οι υποθέσεις τους; Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ορίσει επί πέντε μήνες προέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έτσι ώστε να μείνει ως μοναδική κεφαλή της Δικαιοσύνης η κα Θάνου και εκ του Συντάγματος να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και ακολούθως σύμβουλος του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. «Να εξηγήσουμε στους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από μας»

Αναφερόμενους στον στόχο της ΝΔ στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι αυτός δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς, αλλά με την ουσία. «Θέλουμε να εξηγήσουμε καθαρά και οριζόντια σε όλους τους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από εμάς την επόμενη μέρα, αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

Πάση θυσία μείωση της φορολογίας, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας και πάταξη της ανομίας, της αναρχίας και της ασυδοσίας και έναν σύγχρονο πατριωτισμό για τα εθνικά μας θέματα. Αυτά τα απλά και αυτονόητα διαλύθηκαν στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ζητούμενα για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης» τόνισε.«Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως κατ’ αρχήν υπάρχουν καίρια θέματα που πρέπει μετεκλογικά να ρυθμιστούν, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής για να υπάρχει στη χώρα κυβερνησιμότητα και σταθερότητα. «Μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τις συνεργασίες με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα παλεύουμε για τη νίκη με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share