Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ - βγήκαν πρωτοσέλιδα πριν καν ξεκινήσει!

Επίθεση με χιούμορ από Τζανακόπουλο!

29 Μαΐου 2019 19:19
Συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ - βγήκαν πρωτοσέλιδα πριν καν ξεκινήσει!

Το δημοσίευμα ιστοσελίδας που εμφάνιζε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάζει σε εκρηκτικό κλίμα, αν και δεν είχε ξεκινήσει καν (η συνεδρίαση), σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, μέσω Twitter: «Φοβερό & αξιόπιστο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση η οποία δεν έχει κάν ξεκινήσει». Αντίστοιχα έπραξε και η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Ποιός είπε στον Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε "2 μονάδες μπροστά";

Μια εβδομάδα πριν τις κάλπες η εταιρεία Vox Pop Analysis, υπεύθυνη για τις μετρήσεις του κυβερνώντος κόμματος, προέβλεψε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά!

Μάλιστα είχε αποσταλεί και σημείωμα προς τον πρωθυπουργό που τον διαβεβαίωνε αρχές της εβδομάδας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Αν και στο τέλος της εβδομάδας, οι διαβεβαιώσεις ήταν πως η διαφορά θα ήταν το πολύ δυο μονάδες υπέρ της ΝΔ, γεγονός που εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έβγαιναν στις τηλεοράσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης και επιτίθονταν στις …δημοσκοπήσεις, εκτιθέμενοι οι ίδιοι και εκθέτοντας και το κόμμα τους στην κοινή γνώμη. Τις τελευταίες ημέρες, βεβαίως, το Μαξίμου συζητούσε με όλους τους δημοσκόπους, ειδικότερα δε με την K-Research.

Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασαν αρμοδίως τις αντιρρήσεις τους για την ενημέρωση που ελάμβαναν για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ στοχοποιούν τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον οποίο θεωρούν ως υπεύθυνο, αλλά και ως «εμπνευστή» της στρατηγικής για την «Προοδευτική Συμμαχία». Κάποιοι εξ αυτών, άλλωστε, μάλλον επιθυμούσαν μια «διεύρυνση» προς τα αριστερά, παρά προς το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας -και δεν ξεχνούν πως πρωταγωνιστικό ρόλο προς το συγκεκριμένο άνοιγμα είχε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Επιπλέον και άλλοι δημοσκόποι με τους οποίους τις τελευταίες ημέρες συνεργάστηκε η κυβέρνηση μπορεί να μην έδιναν το πολύ μικρό ποσοστό της Vox Pop Analysis, έδιναν ωστόσο τελική διαφορά κάτω των 5 μονάδων. «Θα δώσουμε στο exit poll 6.5 μονάδες, αλλά η τελική διαφορά θα είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάτω από 5» διαβεβαίωναν το Μαξίμου, που με τη σειρά του ενημέρωνε σχετικά τα στελέχη του κόμματος που έβγαιναν στα κανάλια.

Βέβαια τα αποτελέσματα είπαν μία εντελώς διαφορετική ιστορία...

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share