Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στον Θοδωρή Ζαγοράκη η έδρα του Βαρουφάκη!

Η έδρα θα περάσει στη ΝΔ.

28 Μαΐου 2019 16:48
 Στον Θοδωρή  Ζαγοράκη η έδρα του Βαρουφάκη!

Μία έδρα στην Ευρωβουλή άλλαξε τρία χέρια και δύο κόμματα καταλήγοντας εν τέλει στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Η συγκεκριμένη έδρα αρχικά είχε δοθεί στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25 και τη Σοφία Σακοράφα.


Ωστόσο όσο αυξανόταν η ενσωμάτωση το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έπεφτε κάτω από το όριο του 3% με αποτέλεσμα η έδρα να περάσει στη ΝΔ. Αρχικά φαινόταν ότι την έδρα θα καταλάμβανε ο Γιώργος Αμυράς.

Παρ όλα αυτά με την καταμέτρηση των ψήφων ο Θοδωρής Ζαγοράκης άρχισε να μειώνει τη διαφορά του με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και εν τέλει κατάφερε να τον ξεπεράσει, παίρνοντας του την έδρα από τα χέρια.

Σοκ για τον Γιάνη Βαρουφάκη: Xάνει την έδρα του στην Ευρωβουλή! Ποιος την παίρνει;

Θρίλερ για τη θέση στο ευρωκοινοβούλιο με τη Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη να μένει εκτός Ευρωβουλής.

Με ενσωματωμένο το 93,74% των αποτελεσμάτων συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του 3%, οπότε και χάνει την έδρα.

Έτσι λοιπόν, μέχρι νεοτέρας, η Σοφία Σακοράφα δεν εκλέγεται ευρωβουλευτής και η θέση πάει στη Νέα Δημοκρατία που εκλέγει και όγδοο εκπρόσωπο με τον Γιώργο Αμυρά να έπεται των επτά, που έχουν ήδη ετοιμάσει βαλίτσες για Βρυξέλλες.

Αν ισχύσει το παραπάνω σενάριο, τότε ο Βαρουφάκης θα υποστεί και δεύτερη ήττα, καθώς το κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών πολιτών.

Ευρωεκλογές: Δεν τα κατάφερε ο Βαρουφάκης στην Γερμανία

Δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που διεκδίκησε τη ψήφο των Γερμανών ψηφοφόρων.

Στα τελικά αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές στη Γερμανία, το DiEM25 δεν ανιχνεύεται καθώς συμπεριλαμβάνεται στα λοιπά κόμματα που συγκεντρώνουν συνολικά 3,5%. Σύμφωνα με τον Guardian, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη συγκέντρωσε ποσοστό 0,3%, κερδίζοντας 130.072 ψήφους. Ωστόσο, κ. Βαρουφάκης είχε ανακοινώσει πως θα παραιτούνταν για τις εθνικές εκλογές, ακόμη και αν εκλεγόταν.

Την ίδια ώρα, οι κάλπες στην Ελλάδα δείχνουν οριακή εκλογή της Σοφίας Σακοράφα με το ΜεΡΑ25, καθώς με ενσωματωμένο το 91,96% συγκεντρώνει ποσοστό 3,01% και καταλαμβάνει μια έδρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share