Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Αυτός ο Ευρωβουλευτής απαγορεύεται να βγει από τη χώρα!

Και είναι Έλληνας....

27 Μαΐου 2019 20:33
Αυτός ο Ευρωβουλευτής απαγορεύεται να βγει από τη χώρα!

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε το 4,85% των ψήφων για τις ευρωεκλογές με αποτέλεσμα να εκλέγει δύο έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρώτος που εκλέγεται ευρωβουλευτής βάσει των σταυρών που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής στο 45,64% της ενσωμάτωσης είναι ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Αυτός ο Ευρωβουλευτής απαγορεύεται να βγει από τη χώρα!

Ωστόσο, η επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στο πρόσωπο του Γιάννη Λαγού από το 2015 καθιστούν απαγορευτική την αναχώρησή του από τη χώρα και φυσικά την ανάληψη των καθηκόντων του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Για να αρθούν τα εν λόγω εμπόδια, ο Γ. Λαγός θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές μέσω του οποίου θα ζητά την άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, το αίτημά του ενδέχεται να απορριφθεί από τη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο τι μέλει γενέσθαι με την έδρα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτός ο Ευρωβουλευτής απαγορεύεται να βγει από τη χώρα!

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός αποφυλακίστηκε με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους το 2015 μαζί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Οι Γ. Λαγός και Ν. Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διέταξε με βούλευμα την αποφυλάκισή τους και επέβαλαν στον Γιάννη Λαγό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση, ενώ του έχει επιβληθεί να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Εκλογές 2019: Το 13% των νέων επιλέγει..Χρυσή Αυγή!

Εκλογές 2019: Το 13% των νέων επιλέγει..Χρυσή Αυγή!

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από την ανάλυση των exit poll ως προς την ψήφο των νέων 17 έως 24 ετών.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων αυτών, η ψήφος στην ηλικιακή αυτή κατηγορία κατανεμήθηκε 30,5% υπέρ της ΝΔ και 25,6% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2019: Το 13% των νέων επιλέγει..Χρυσή αυγή

Ακολουθούν με 13,3% η ΧΑ, με 3,7% του ΚΚΕ και 3,1% το ΚΙΝΑΛ.

Άλλο κόμμα ψήφισε το 23,7% των νέων.

Τρόμος στη Γαλλία: Προβάδισμα στη Μαρί Λεπέν δίνουν τα exit poll!

Τρόμος στη Γαλλία: Προβάδισμα στη Μαρί Λεπέν δίνουν τα  exit poll!

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των exit poll φαίνεται ότι θα κερδίσει τη μάχη των ευρωεκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe.

Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου. Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.

Προβάδισμα στη Μαρί Λεπέν δίνουν τα exit poll

«Αξιοπρεπές» χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική αλλά δεν αποτελεί τιμωρία».

Η γαλλική προεδρία επισημαίνει ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια «καλή είδηση». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα «εντείνει» την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ευρωεκλογές 2019: Θρίαμβος Κουρτς στην Αυστρία

Μπερλουσκόνι: 3η φορά ευρωβουλευτής στα 82 του!

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share