Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με την έδρα του Βαρουφάκη!

Ποιό κόμμα ενδέχεται να την πάρει;

27 Μαΐου 2019 14:56
Θρίλερ με την έδρα του Βαρουφάκη!

Το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη, δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με αναλυτές.

Το ΜέΡΑ25, είναι το έβδομο κόμμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων στις φετινές ευρωεκλογές με ποσοστό 3,02%, ή 144.089 ψήφους με καταγεγραμμένο το 84,51% των εκλογικών τμημάτων. Μέχρι τώρα, η έδρα του ΜέΡΑ25 κατοχυρώνεται στη Σοφία Σακοράφα, ωστόσο, αν τα ποσοστά του κόμματος υποχωρήσουν, θα χαθεί.

Σε αυτή την περίπτωση η έδρα θα περάσει στη Νέα Δημοκρατία και η αξιωματική αντιπολίτευση θα εκλέξει και όγδοο ευρωβουλευτή.

Οι εφτά ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Γιάνης Βαρουφάκης: "Ξεκινήσαμε από το μηδέν με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ"

Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα της Singular Logic, ο Γιάνης Βαρουφάκης, γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τις σημερινές εκλογές.

"Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα. Οι κυνικοί είπαν πως κατεβαίνω στη Γερμανία για να αποφύγω τους Έλληνες. Σήμερα αποδείξαμε πανευρωπαϊκά πως χρειάζομαστε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οι Έλληνες σεβάστηκαν πως μιλούσαμε για την Ευρώπη. Τολμήσαμε να κατέβουμε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Κάναμε έναν πολύ ωραίο αγώνα, γνωρίσαμε τον κάθε Έλληνα, την αίσθηση της αδικίας που νιώθουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά οι Γερμανοί, οι Δανοί», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share