Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βούλη: Μόλις ορκίστηκαν Ράπτη,Παναγιωτόπουλος και Νυφούδης

Δείτε αναλυτικά...

6 Μαΐου 2019 19:29
Βούλη: Μόλις ορκίστηκαν Ράπτη,Παναγιωτόπουλος και Νυφούδης

Τρεις νέοι βουλευτές, δύο από τη ΝΔ και ένας από το Ποτάμι ορκίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 6 Μαίου, με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Πρόκειται για τη Ζωή Ράπτη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Νίκο Νυφούδη.

Οι τρεις νέοι βουλευτές καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες έδρες των, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου οι οποίοι είχαν παραιτηθεί από το βουλευτικό τους αξίωμα, καθώς θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Και οι τρεις παραιτηθέντες βουλευτές στις επιστολές τους, σημειώνουν ότι παραμένουν συνεπείς στις ηθικές αρχές και αξίες τους και δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά ασυμβίβαστο η ιδιότητα του βουλευτή, με την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή.

Άγριο επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή! - «Είστε δολοφόνοι, επίγονοι του Χίτλερ»

Μια προκλητική αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα από το βήμα της Βουλής, που ζήτησε το ΚΚΕ να αποζημιώσει οικογένειες θυμάτων από σφαγές την περίοδο 1941-1945, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη, που ζήτησε από τους βουλευτές της ΧΑ να βγουν από την αίθουσα, αποκαλώντας τους δολοφόνους και επιγόνους του Χίτλερ.

«Είστε δολοφόνοι και υπόδικοι. Μέχρι εδώ, είστε δολοφονική οργάνωση, σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Ελληνες και μετανάστες. Περάστε έξω», ξέσπασε ο κ. Λαμπρούλης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share