Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Νίκος Παππάς: «Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου... » - Τι λέει για τον Μανώλη Πετσίτη!

«Ένα κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης... »

24 Απριλίου 2019 13:20
Νίκος Παππάς: «Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου... » - Τι λέει για τον Μανώλη Πετσίτη!

Στη μεταμεσονύκτια εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ μίλησε ο Νίκος Παππάς και μεταξύ άλλων απάντησε σε όσα τον κατηγορούν για τον Μανώλη Πετσίτη.

Για το θέμα του Ν. Πετσίτη ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι είναι «ένα κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης, γιατί πρόκειται για μια μη υπόθεση. Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα», καταλήγοντας ότι υπάρχει και μια έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό. Εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα», ήταν πραγματικά η δήλωσή του στην ΕΡΤ, και όχι «να πάρει υπουργική θέση», όπως λανθασμένα έγραψε το ΑΠΕ

Νίκος Παππάς

«Ποτέ δεν ζήτησα από τον Μαρινάκη να δανείσει 20 εκατ. τον Καλογρίτσα για κανάλι»

Στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Παππάς απάντησε και στις βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρινάκης κατήγγειλε πρόσφατα, σε ραδιοφωνική εκπομπή με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016, να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Μαρινάκης περιέγραψε πως το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε «αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου είπε» για να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα αφού προηγουμένως του είχαν ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης της προσφοράς της Alter Ego.

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του "μεγάλου", όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν.

Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο.

Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι.

Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ' αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου» είπε πει ο κ. Μαρινάκης.

«Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσαν να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό και σας είπα ότι μου ζήτησαν, υπό την μορφή δανεισμού, να βοηθήσουμε τον κύριο Καλογρίτσα να πληρώσει τη δόση και να αποκτήσει κανάλι», είχε προσθέσει.

Η απάντηση Παππά για το κανάλι Καλογρίτσα

«Προφανώς και δεν έγινε ποτέ», ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά, χθες το βράδυ, στο κρατικό κανάλι, για την καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι του ζήτησε να δανείσει με 20 εκατ. ευρώ τον Καλογρίτσα. «Δεν ξέρω πως το λέει. Μπορεί το κουτσομπολιό να είναι το τελευταίο του καταφύγιο [του κ. Μαρινάκη].

Θέλω να σας θυμίσω δε ότι εκείνες τις ημέρες συζητούσαν οι καναλάρχες όλοι με όλους. Προφανώς έγιναν κύκλοι συζητήσεων. Και δεν τόχα προσέξει.

Εχει πει ο κ. Μαρινάκης ότι είχε όλη την καλή διάθεση να δώσει τα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα. Κανένας δεν ευνοήθηκε, όταν ο Καλογρίτσας φάνηκε ότι δεν είχε τα χρήματα αποκλείστηκε το επόμενο δευτερόλεπτο και ήρθε ο επόμενος, ο κ. Σαββίδης, Ο οποίος Καλογρίτσας ας τα λέμε κι όλα είναι συνέταιρος του κ. Θεοδωρικάκου, οπότε αν έχει απορίες ο κ. Μαρινάκης ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη για τον συνεργάτη του», είπε ο κ. Παππάς.

Κατά τα λοιπά, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τον Παύλο Πολάκη και επιτέθηκε στη ΝΔ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σκάνδαλο: Μπλέκουν την γραμματέα διαφθοράς Ξεπαπαδέα με Αρτεμίου, Πετσιτη και Παππα. Η απάντηση της προκαλεί νέο χαμό..

Από τον Μανώλη Πετσίτη στη Νατάσα Ξεπαπαδέα ένα… πρωτοσέλιδο δρόμος! Νέας αποκαλύψεις έρχονται στο φως.

Σε νέο δημοσίευμά της, η εφημερίδα, αναφέρει πως η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση τηςΔιαφθοράς, Νατάσα Ξεπαπαδέα, εμφανίζεται μετά το διορισμό της (το 2015) ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης να είναι πληρεξούσια δικηγόρος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, παρ’ ότι την ίδια περίοδο ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, η Νατάσα Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Σε αυτό το διάστημα, το 2016, το 2017 και το 2018 όμως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία, την Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο.

πετσίτης παπαδέα

Μάλιστα, ως δικηγόρος της εταιρίας, η οποία έχει έδρα το γραφείο «Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες» στην οδό Θεσσαλονίκης 5 στη Λευκωσία, η Νατάσα Παπαδέα αντιδίκησε με το ελληνικό δημόσιο το 2018, υπερασπιζόμενη τη Hi-Med Solutions Ltd.

Να σας θυμίσουμε ο Πετσίτης..... υπάρχει παντού

Ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι… πρόσωπο ενδιαφέροντος για τις ελληνικές αρχές και συνδέεται έμμεσα με τον Μανώλη Πετσίτη, αφού οι δικηγόροι με τους οποίους διατηρούσε το γραφείο στην Κύπρο εκπροσωπούνται νομικά στην Ελλάδα από των Μανώλη Πετσίτη. Το όνομά του είχε εμφανιστεί και στα Panama Papars, είχε ταξιδέψει με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα το 2013 και η εμφάνισή του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο του 2016 είχε… ανάψει φωτιές!

Επίσης, ο Αρτεμίου ελέγχεται από τις ελληνικές και κυπριακές αρχές για τις εταιρίες που διαχειρίζεται με τους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, οι οποίες εμπλέκονται που τροφοδοτούσαν (μεταξύ άλλων) και τον τραπεζικό λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη.

Ποια είναι η Νατάσα Ξεπαπαδέα

πετσίτης παπαδέα 4
Στο βιογραφικό της σημείωμα, που είναι αναρτημένο στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς αναφέρεται πως η Νασάσα Ξεπαπαδέα «είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το έτος 1997.

Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου.

Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και C.E.D.R. και έχει λάβει πιστοποίηση στο Γενικό Κανονισμό για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR).

Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και της Ένωσης Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης & Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Από το 2015 συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς και έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές».

πετσίτης παπαδέα 3

Νατάσα Ξεπαπαδέα: Ουδέν μεμπτόν ηθικώς ή νομικώς σε βάρος μου!

Νόμιμο και ηθικό να εκπροσωπεί το γραφείο Αρτεμίου και ταυτόχρονα να εργάζεται και στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού χαρακτηρίζει σε επιστολή της μετά το σάλο η γραμματέας Διαφθοράς κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Παρότι η κ. Ξεπαπαδέα ισχυρίζεται ότι η διπλή της ιδιότητα δεν έχει κάτι το μεμπτό, νομικώς ή ηθικώς, στην επιστολή της, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν την κυπριακή εταιρεία Hi-Med Solutions Ltd,

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, η Νατάσα Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Η γενική γραμματέας Διαφθοράς, δικηγόρος σε δουλειές του Αρτέμη Αρτεμίου
Σε αυτό το διάστημα, το 2016, το 2017 και το 2018 όμως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία, την Hi-Med Solutions Ltd.

πετσίτης παπαδέα 2

Μάλιστα, ως δικηγόρος της εταιρίας, η οποία έχει έδρα το γραφείο “Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες” στην οδό Θεσσαλονίκης 5 στη Λευκωσία, η Νατάσα Ξεπαπαδέα αντιδίκησε… με το ελληνικό δημόσιο το 2018, υπερασπιζόμενη τη Hi-Med Solutions Ltd.

Αρτεμίου – Πετσίτης!
Ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι το πρόσωπο με το οποίο φέρεται να είχε συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 ο σημερινός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, το ίδιο πρόσωπο βρίσκεται και στο επίκεντρο μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του συμμαθητή του κ. Παππά, Μανώλη Πετσίτη!

Πηγή: Πρώτο θέμα

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share