Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νίκος Βούτσης: Βάζει τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών!

Τι είπε στους δημοσιογράφους;

11 Απριλίου 2019 17:25
Νίκος Βούτσης: Βάζει τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών!

Ο Νίκος Βούτσης βάζει τέλος στις φήμες των πρόωρων εκλογών με ανακοίνωση του!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης: « Θα υπάρχει πολύ πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, οταν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις 120 δώσεις. Δεν θα κλείσει καθόλου η Βουλη ενόψει ευρωεκλογών και περιφερειακών εκλογών».

Μάλιστα ο κ. Βούτσης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν το πυκνό πρόγραμμα που ανέφερε στους δημοσιογράφους βάζει και στόπ στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, απάντησε «Απολύτως»

Να σας θυμίσουμε: Εκλογές 2019: Τι πρέπει να ξέρουμε ως ψηφοφόροι!

Οι πρόωρες εκλογές ποτέ δεν ανακοινώνονται

Η αναφορά του Νίκου Βούτση μπορεί εκ πρώτης όψεως να κλείνει την συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι το σενάριο παραμένει πάντα ζωντανό, αφού όλα θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι ο μίνιμουμ χρόνος που απαιτείται για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι 22 ημέρες, συνεπώς τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.

Αλλωστε πρόσφατα, ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει ότι ναι μεν η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι είναι απαραίτητος ο χρόνος για να δουλέψουν όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δουλέψουν και μέσα στην κοινωνία μέχρι την εξάντληση της τετραετίας», είχε δηλώσει. Για να προσθέσει: «Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα»…

Και η εκτίμηση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οτι κανείς όντως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αφού με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον πρωθυπουργό να ελπίζει σε μια μικρή διαφορά με την Νέα Δημοκρατία η μια διαχειρίσιμη ήττα όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ικανή να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές. Αντίθετα όλα δείχνουν, η καλύτερα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η ήττα θα είναι μεγάλη, γεγονός που θα οδηγήσει με την σειρά του, όπως συνέβη και το 2009 και το 2014 σε μιά στρατηγική ήττα στις εθνικές εκλογές.

Δείτε ακόμα: Νέα συνεργασία! Η ΔΗΜΑΡ στο πλευρό του Σύριζα!

Νέα Δημοκρατία: Η νέα πολιτική στέγη του Γ. Αμυρά!

Δύο ακόμα ονόματα ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για το ευρωψηφοδέλτιό της. Πρόκειται για τον πρώην ανεξάρτητο βουλευτή (προερχόμενο από το Ποτάμι) Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, Τέτα Διαμαντοπούλου.

Ουσιαστικά, για να "κλειδώσει" στην ολότητά του το "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο μένει να ανακοινωθεί μία υποψηφιότητα. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα.

Τα βιογραφικά των δύο νέων υποψηφίων

Γιώργος Αμυράς, Δημοσιογράφος

Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβα την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής μου στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Τέτα Διαμαντοπούλου, Οδοντίατρος

Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 1972. Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απ’ όπου έλαβα το μεταπτυχιακό μου το 1986. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκα στο τμήμα βιοϋλικών του Πανεπιστημίου University of Southern California (USC) ΗΠΑ. Έλαβα το διδακτορικό μου στην Οδοντική Χειρουργική από το ΕΚΠΑ το 1991. Από το 1995 εργάστηκα ως οδοντίατρος στον νεοσύστατο τότε ΟΚΑΝΑ, όπου ανέλαβα την διεύθυνση της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Σωματικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ενεργούς χρήστες. Από του 2013 έως το 2018 υπηρέτησα ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου διετέλεσα εκπρόσωπος της χώρας μας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012 -2014).

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share