Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Financial Times: Πρωτοσέλιδο η selfie Τσίπρα-Ζαέφ!

Οι δύο ηγέτες χθες συμφώνησαν να συνεργαστούν!

4 Απριλίου 2019 10:45
Financial Times: Πρωτοσέλιδο η selfie Τσίπρα-Ζαέφ!

Στο εξώφυλλό τους οι Financial Times φιλοξενούν την selfie του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια έπειτα απο την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι Έλληνα ηγέτη στη Βόρεια Μακεδονία έπειτα από δεκαετίες τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στα δύο έθνη για την ονομασία.

Η συμφωνία να μετονομαστεί η Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία άνοιξε τον δρόμο ώστε η γείτων της Ελλάδας να επιδιώξει να γίνει μέλος της ΕΕ και του NATO.

Να σας θυμήσουμε οτι ο διεθνής Τύπος σχολιάζει την "ιστορική" συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στα Σκόπια!

Οι δύο ηγέτες χθες συμφώνησαν να συνεργαστούν στην άμυνα, στην κυβερνοασφάλεια και τη στρατιωτική κατασκοπεία, με τη Βόρεια Μακεδονία να επιτρέπει στην Ελλάδα αεροπορικές περιπολίες για πρώτη φορά.

Συζήτησαν επίσης τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης ανάμεσα στα Σκόπια και στη Θεσσαλονίκη. «Γράφουμε ιστορία», είπε ο κ. Ζάεφ», γράφει στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα Financial Times με φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει selfie με τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια!

Έναν ασυνήθιστο τρόπο επέλεξαν για κυβερνητικά στελέχη να καλωσόρισει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ζόραν Ζάεφ! Selfie έβγαλαν οι δυο τους στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία!

Με μία σέλφι φωτογραφία υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ πήρε το κινητό του τηλέφωνο και θέλησε με έναν ασυνήθιστο για κυβερνητικά στελέχη να καλωσορίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Ζόραν Ζάεφ κράτησε το κινητό του τηλέφωνο και έβγαλε συγκεκριμένα τρεις σέλφι με τον Αλέξη Τσίπρα, πρώτα μία με φόντο τους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, τράβηξε άλλη μια με φόντο τους υπουργούς αλλά και άλλη μια προσερχόμενος στον χώρο, όπου θα έχουν τις διμερείς επαφές τους.

Θυμηθείτε ακόμα: Τσίπρας - Ζάεφ πανηγυρίζουν για τη Βόρεια Μακεδονία και το Νόμπελ Ειρήνης!

Να σας θυμίσουμε: Πάπας Φραγκίσκος: "Δώστε το νόμπελ στον Τσίπρα!"

Πάντως, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. «Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε».

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με την τελετή επίσημης υποδοχής της ελληνικής αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις πολιτικής στο Athensmagazine.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share