Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Τσίπρας: "Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός"!

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός!

28 Ιανουαρίου 2019 16:44
Τσίπρας:

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, από 586 που είναι σήμερα ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης - της πρώτης μετά το κυβερνητικό διαζύγιο και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών- ο κ.Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο.

«Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί, η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερη. Και μάλιστα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Είναι η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου στην κυβέρνηση μας» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η πλειοψηφία των βουλευτών έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα έργο με ορίζοντα το τέλος της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας, το φθινόπωρο του 2019. Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης αναγνωρίζοντας ότι η χώρα και η οικονομία έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να τις υλοποιήσει» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η χώρα σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που παρέλαβε η κυβέρνησή του τον Ιανουάριο του 2015: «Με στοχοπροσήλωση και σκληρή δουλειά, το έργο της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας με προσανατολισμό τη δίκαιη ανάπτυξη. Ώστε τον Οκτώβριο του 2019 οι έλληνες πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν. Να συγκρίνουν την Ελλάδα του σήμερα με την χώρα που μας παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος τον Ιανουάριο του 2015. Και όλοι ήδη βλέπουν ότι πρόκειται για μια διαφορετική χώρα. Μια χώρα στην οποία δημιουργούνται όροι και προϋποθέσεις για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση".

Ο κ.Τσίπρας προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασής του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ (από 586 σήμερα- αύξηση 11%) και ζήτησε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, πράγμα που έγινε δια χειροκροτήματος.
Ειδικότερα, είπε: «Σήμερα όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο βήμα.
Να προχωρήσουμε σε μια εμβληματική για τον κόσμο της εργασίας πρωτοβουλία που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με τον Νίκο Καρβέλα: Με ποια πασίγνωστη Ελληνίδα εθεάθη χεράκι χεράκι ενώ ήταν παντρεμένος με την Αννίτα Πάνια;

Για τον περιορισμό των ανισοτήτων,
για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων,
για την τόνωση της ανάπτυξης,
για την ίδια την αυτοπεποίθηση των μισθωτών στρωμάτων.

Μιλώ φυσικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την συνακόλουθη κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους.
Αυτού του κατάπτυστου θεσμού που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σας καλώ λοιπόν σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα.
Να εγκρίνει το υπουργικό μας συμβούλιο την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μόλις έκλεισα τα 30 και έχω καρκίνο»

Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ".

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share