Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δηλώσεις ενότητας και συνεργασίας από Τραμπ και Πούτιν!

Τα βρήκαν οι δύο ηγέτες

16 Ιουλίου 2018 19:12
Δηλώσεις ενότητας και συνεργασίας από Τραμπ και Πούτιν!

«Οι διαπραγματεύσεις αντανακλούν την κοινή μας επιθυμία μας να διορθώσουμε την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις, να χαράξουμε τα βήματα στην εξυγίανσή τους και την αποκατάστασή τους. Όσο μεγαλύτερες ειρηνικές δυνάμεις, έχουμε ευθύνη για τη διεθνή ασφάλεια», δήλωσε κατά την έναρξη της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν θέματα ισορροπίας, περιφερειακές κρίσεις, η τρομοκρατία και η εγκληματικότητα, καθώς και ζητήματα περιβάλλοντος.

«Θέλουμε διάλογο για τα προβλήματα της στρατηγικής ασφάλειας και τη μη επέκταση των πυρηνικών όπλων, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, που ανέφερε ότι η χώρα του είναι υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε ομάδα εργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Τραμπ: Θα πρέπει να βρούμε κοινή γραμμή, κοινή πορεία

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για πολλά θέματα, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η συνάντηση πήγε πολύ καλά, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη δουλειά που έγινε κατά τη φιλοξενία του Μουντιάλ. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν σε κακή κατάσταση τέσσερις ώρες πριν.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να συνεχίσω την πορεία της τολμηρής αμερικανικής διπλωματίας και δεν αποτελεί παράδοση μόνο για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αλλά είναι καλή και για τον κόσμο», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είναι γνωστές οι θέσεις των δύο χωρών και τις συζητήσαμε επί μακρόν. Για να επιλύσουμε τα προβλήματα, θα πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή, μια κοινή πορεία. Είδαμε στο παρελθόν τι συμβαίνει όταν αποτυγχάνει ο διάλογος αυτός, πχ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε.

«Αποφασίσαμε με τον πρόεδρο Πούτιν να ανοίξουμε νέους δρόμους για να ευνοήσουμε τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο μας», τόνισε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας βέβαια ότι προέχει να κάνει ό,τι καλό για τον αμερικανικό λαό.


 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share