Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Νέα ποινική δίωξη στον Νίκο Ζήγρα για «ξέπλυμα χρήματος»

22 Μαρτίου 2018 19:53
Νέα ποινική δίωξη στον Νίκο Ζήγρα για «ξέπλυμα χρήματος»

Αντιμέτωπος και πάλι με κακουργηματική κατηγορία βρίσκεται ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από χρηματικό ποσό, άγνωστο μέχρι πρότινος στις αρχές, που εντοπίστηκε σε ελβετική τράπεζα φέρνει.

Σε βάρος του κ. Ζήγρα ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά από έρευνα που διενήργησαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, με αφορμή στοιχεία που τους διαβιβάστηκαν από τις ελβετικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Έσκασε βόμβα! Αυτός ο παίκτης αποχώρησε τελικά από το ριάλιτι! Είναι στο ξενοδοχείο και φέρνει τα... πάνω κάτω!Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κατηγορία που καλείται να αντιμετωπίσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, αφορά έμβασμα ποσού 350 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που είχε εισέλθει σε λογαριασμό του κ. Ζήγρα.

Το ποσό, που φαίνεται να συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας επί της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί από τις αρχές. Ο εντοπισμός του εμβάσματος έγινε κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής που απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς στην Ελβετία με βάση συγκεκριμένα στοιχεία που είχε στην διάθεση της.

Έτσι ο κ. Ζήγρας, που συνεργάστηκε με τις αρχές δίνοντας στοιχεία για παράνομες αμοιβές του εξαδέλφου του από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, καλείται να λογοδοτήσει για το επίμαχο ποσό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Άστραψε και βρόντηξε ο Νάσος Παπαργυρόπουλος! Το άγριο ξέσπασμα και οι ατάκες κόλαφος! Σε ποιον τις είπε;Τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ζήγρας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των αποκαλούμενων «χρυσών μιζών» από την προμήθεια των δύο συγκεκριμένων όπλων, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ ο πρώην υπουργός σε κάθειρξη 19 ετών.

Το δικαστήριο έχει μετατρέψει την ποινή του κ. Ζήγρα σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως και κατόπιν αιτήματος του ,που το στήριξε στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει όπως είπε, του έδωσε την ευχέρεια να το καταβάλει σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: reader.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share