Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καινούργια πρόκληση Τουρκίας: Γερμανικό πλοίο ζητάει άδεια της Τουρκία για έρευνες στα ελληνοκυπριακά σύνορα

27 Φεβρουαρίου 2018 12:11
Καινούργια πρόκληση Τουρκίας: Γερμανικό πλοίο ζητάει άδεια της Τουρκία για έρευνες στα ελληνοκυπριακά σύνορα

Προκλητικό δημοσίευμα της Μιλιέτ κάνει λόγο για την «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο»

Με τίτλο ‘Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο’, η τουρκική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’, σε είδηση της τελευταίας στιγμής στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Τουρκία, κι όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, προκειμένου να διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου μέχρι την Κρήτη, γεγονός που θα προκαλέσει την οργή Αθήνας και Λευκωσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει το σημερινό αγώνισμα επάθλου! Τι θα συμβεί για πρώτη φορά;

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ‘Μιλιέτ’, το πλοίο ‘Maria S. Merian’, που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας, ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και για τον λόγο αυτό η Άγκυρα προέβη σε σχετικές NAVTEX.

Σύμφωνα με τη ‘Μιλιέτ’, η Τουρκία εξέδωσε χθες νέα NAVTEX για μια περιοχή 580 χλμ. μήκους και 25 χλμ. πλάτους, σε ένα πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο, από τ’ ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τ’ ανοιχτά της Κρήτης). Η NAVTEX εκδόθηκε από την Άγκυρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το γερμανικό πλοίο, όπως αναφέρει η ‘Μιλιέτ’.

Επίσης, εκδόθηκε και δεύτερη NAVTEX από την Τουρκία για τη θαλάσσια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήπως έχεις σπυράκια στον ποπό;;; Δες πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνεις για να εξαφανιστούν!

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, εξαιτίας των ΝΑVTEX που εκδίδει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα για τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, εμποδίζοντας έτσι το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό, ωστόσο τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με τη ‘Μιλιέτ’, πάντως, η Τουρκία έδωσε τη σχετική άδεια στο γερμανικό πλοίο, που θα διεξάγει έρευνες σχετικά με τη θερμότητα, την αφαλάτωση και το νερό.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share