Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις φυλακές και τις συνθήκες κράτησης (video)

21 Νοεμβρίου 2017 17:55
Το tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις φυλακές και τις συνθήκες κράτησης (video)

Ενα βίντεο στο twitter ανέβασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές στην Ελλάδα.

Μάλιστα μεταξύ άλλων στο βίντεο γίνεται λόγος για μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων όπως η αποσυμφόρηση των φυλακών, η αναβάθμιση της ασφάλειας για προσωπικό και κρατούμενους και η ενεργοποίηση του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος η Δήμητρα Ματσούκα; Οι αποκλειστικές φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα…

«Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στους δείκτες βελτίωσης των συνθηκών κράτησης»

«Η κυβέρνηση υλοποιεί σημαντικά έργα όπως σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, αγροτικές φυλακές. Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στους δείκτες βελτίωσης των συνθηκών κράτησης» επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στο Twitter που συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο.

«Παράλληλα​,​ εφαρμόζει νέα σωφρονιστική πολιτική με μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, η οποία κινείται στους άξονες: Ασφάλεια – Ανθρωπισμός – Επανένταξη – Διαφάνεια.

Παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν την αποσυμφόρηση των φυλακών, την αναβάθμιση της ασφάλειας για προσωπικό και κρατούμενους, την ενεργοποίηση του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης, την ενίσχυση των δικαιωμάτων κρατουμένων και της επαφής με την οικογένεια και την κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Πέθανε ξαφνικά 32χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής! (photo)

Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη, μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στους δείκτες βελτίωσης των συνθηκών κράτησης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού


 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share