Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το παρασκήνιο της ξενάγησης της Μπέτυς Μπαζιάνα στον Λευκό Οίκο και τα... απρόοπτα!

18 Οκτωβρίου 2017 12:28
Το παρασκήνιο της ξενάγησης της Μπέτυς Μπαζιάνα στον Λευκό Οίκο και τα... απρόοπτα!

Πέρα από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, μία ακόμα συνάντηση έλαβε χώρα χθες Τρίτη, αυτή ανάμεσα στη Δεύτερη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και σύζυγο του Μάικ Πενς, Κάρεν και την Μπέτυ Μπαζιάνα, στο σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα δεν συνάντησε την Πρώτη Κυρία, Μελάνια, η οποία λείπει από την Ουάσινγκτον και έτσι η συνάντηση έγινε με τη Δεύτερη Κυρία, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Η οικία του αντιπροέδρου ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό (σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads – spoiler: Η αποχώρηση που ενώνει τις ομάδες και φέρνει ανατροπές! Διαλύεται η ομάδα της Ζούγκλας!

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό ένα του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών(USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού.

Όμως η οικία ήταν τόσο όμορφη ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Η κα Μπαζιάνα ξεναγήθηκε στους χώρους του Λευκού Οίκου, συζήτησε με τη σύζυγο του Μάικ Πενς σε έναν λευκό καναπέ με φόντο τον κήπο, ξεναγήθηκε στους χώρους του σπιτιού και ενημερώθηκε για την ιστορία του, ενώ στο τέλος υπέγραψε και στο βιβλίο των επισκεπτών. Οι δύο κυρίες αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου! Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα οστά που είχαν βρεθεί στην Μάνη!

Το απρόοπτο ήρθε λίγο μετά, όταν η Κάρεν Πενς έκανε ένα tweet σχετικά με τη συνάντησή της με την Μπέτυ Μπαζιάνα, γράφοντας όμως λάθος το όνομά της στα αγγλικά.

«Απολαυστική επίσκεψη της δρ. Μπέτυ Μπαζιάνα (Baizana) κατά την επίσημη επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον» ήταν το μήνυμα που συνόδευσε τις δυο φωτογραφίες.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share