Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Βόμβα από Τσακαλώτο: Πάμε σε εκλογές αν δεν...!

28 Νοεμβρίου 2016
Βόμβα από Τσακαλώτο: Πάμε σε εκλογές αν δεν...!

Την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος, σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, σημειώνοντας παράλληλα πως χωρίς το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος.

Ο Υπουργός Οικονομίας μάλιστα συνέδεσε την πορεία της αξιολόγησης όχι μόνο με το χρέος, αλλά και με την έξοδο της χώρας στις αγορές και από το μνημόνιο.

Το σημερινό Euro Working Group είναι κρίσιμο, όπως είναι όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση, δεν θα ανοίξει συζήτηση για χρέος, ούτε θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και δεν θα βγούμε στις αγορές και από το μνημόνιο», είπε αφοπλιστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς σκαλώνουν στα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές να λάβει η κυβέρνηση στα Εργασιακά, αλλά και στα μέτρα για το Ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά που οι θεσμοί διαβλέπουν πως θα χρειαστούν από το 2017 ως το 2020. Όπως φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου με τους θεσμούς το Σάββατο, το χάσμα παραμένει και θα καταγραφεί σήμερα στην συνεδρίαση του Euro Working Group, όπου οι τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν αν εκπληρώθηκαν οι δεσμεύσεις για ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

Ρόλο «διαιτητή» μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, για να πάρει στα γρήγορα τα μέτρα η Αθήνα προκειμένου να κλείσει σε μια εβδομάδα (την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup) η «πολιτική συμφωνία» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και να δώσουν οι δανειστές την ελάφρυνση χρέους που από τον Νοέμβριο του 2012 υποσχέθηκαν στη χώρα μας, αναλαμβάνει να διαδραματίσει η Κομισιόν και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη χώρα μας για συναντήσεις με τον κύριο Τσακαλώτο (στις 18.15 στο γραφείο του στην οδό Νίκης) και άλλους αξιωματούχους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share