Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άσχημα νέα! Τέλος ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

30 Μαΐου 2016
Άσχημα νέα! Τέλος ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

Δεν έχουν τέλος τα μέτρα και οι ανατροπές. Εκτός από τα μέτρα για την επόμενη δόση, το συμπληρωματικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει και ένα «πινακάκι» με τα επόμενα προαπαιτούμενα που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση στη δεύτερη αξιολόγηση.

Έτσι, όπως κλείνει κακήν κακώς η πρώτη αξιολόγηση, ανοίγει ταυτόχρονα και η δεύτερη για τα λεφτά που θα έρθουν τον Νοέμβριο. Πρώτα-πρώτα στην ατζέντα φιγουράρουν τα Εργασιακά, που, όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», θα περιλαμβάνουν τις νέες αξιώσεις των δανειστών για:

Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα

Δικαίωμα lock out (ανταπεργία) των επιχειρήσεων

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να κατανέμονται οι συνολικές αποδοχές κάθε εργαζόμενου σε 12 μήνες

Νέα μείωση του κατώτατου μισθού, επειδή οι αποδοχές έχουν μειωθεί περαιτέρω τα τελευταία χρόνια και πλέον δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί για προσλήψεις από τους σημερινούς ή μελλοντικούς (Έλληνες και ξένους) εργοδότες οι μισθοί των 586 ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», πριν εγκρίνει ο ESM την πρώτη εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, κυβέρνηση και δανειστές θα συμφωνήσουν πώς θα δοθούν τα συνολικά 10,3 δισ. από τις δόσεις. Πιθανότατα θα δοθούν σε έως και πέντε μηνιαίες δόσεις έως τον Οκτώβριο και όχι μόνο σε δύο.

Ωστόσο, οι δανειστές απαιτούν να γίνεται έλεγχος πριν από κάθε δόση! Έτσι η κυβέρνηση δεν θα αγγίξει τίποτε από αυτά, για να δώσει μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο. Τα 6,8 από τα 10,3 δισ. θα δοθούν κατευθείαν ξανά στους δανειστές για χρέη που θα πληρωθούν (στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ κυρίως.

Τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα πάνε κατευθείαν σε ιδιώτες, προμηθευτές και νοικοκυριά, στους οποίους το κράτος τούς χρωστάει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ. Μάλιστα θα δοθούν με δόσεις και θα περνάνε από έλεγχο της Κομισιόν για να διαπιστωθεί αν πάνε όντως στα χέρια τους, πριν έρθουν τα επόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τέλος η Κατερίνα Καινούργιου από τον Alpha! Η απόφαση του καναλιού...




"Οι πληροφορίες μας λένε ότι... " - Η ξαδέλφη της Αγραφιώτου ξεσπά και αποκαλύπτει! (VIDEO)



Διαλύει την επιθυμία για νικοτίνη! Αυτό είναι το βότανο που θα σας κάνει να σταματήσετε το κάπνισμα!



Αποκάλυψη! Επιστρέφουν τα Καλημερούδια στον αέρα – Η αποκάλυψη της Ντορέττας Παπαδημητρίου!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share